Wegbeschrijving naar Gent

Wegbeschrijving naar Gent

Er zijn verschillende mogelijkheden om het secretariaat te bereiken, maar aangezien dat in het autoluwe deel van Gent ligt, is de auto niet ideaal. Het gemakkelijkste is met de trein.


TREIN


Neem de trein tot Gent-Dampoort. Van daar is het nog een 18 minuten stappen. 
Je kan ook nog verschillende bussen nemen van Gent-Dampoort tot aan halte Sint-Jacobs. Van daar is het nog maar 5 minuten stappen.
Kom je aan in Gent-Sint-Pieters? Neem dan tram 1 tot aan Gravensteen.


AUTO + OPENBAAR VERVOER


Alle vermelde parkings hebben deelfietsen van Trapido. https://fietsambassade.gent.be/nl/trapido

Kom je van de E40?


Je kan parkeren aan de zuidelijke Park and ride parkings (https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/parkeren/park-a…). Je hebt er aan Flanders Expo en aan Maaltebruggepark. Beide liggen langs tramlijn 1, die je snel tot in het centrum brengt. De halte Gravensteen is het dichtst bij het secretariaat. Deze parkings kunnen tijdens kantooruren snel vol staan. Een alternatief is dan de Park And Ride Watersport, waar er veel minder parkeerdruk is. Daar kan je regelmatig een bus nemen of gebruikmaken van de gratis shuttledienst van de stad Gent (https://stad.gent/mobiliteit-openbare-werken/mobiliteit/parkeren/park-a…). Stap af aan de halte Korenmarkt.


Kom je van de E17?


Parkeer je auto aan de Park-and-Ride Gentbrugge of Arsenaal. Van daar kan je met tram 2 verder naar het centrum. Stap af aan de halte Zonnestraat.


Parkeergarage


In het centrum zijn er parkeergarages. De dichtstbijzijnde is die aan de Vrijdagmarkt. Kijk bij het binnenrijden van het centrum zeker naar de infoborden van de parkings. Zo vermijd je een grote omweg als er geen plaats meer is onder de Vrijdagmarkt. Hou rekening met de hoge prijzen overdag! Vanaf 19 uur is de prijs lager.