De Afdelingen

5

Elke leeftijd is anders. Daarom komen we tijdens de activiteiten naast de groepsmomenten samen in leeftijdsgroepen: de afdelingen.

6-8 jaar: de Ribbels
8-10 jaar: de Speelclub
10-12 jaar: de Rakwi’s
12-14 jaar: de Tito’s
14-16 jaar: de Keti’s
16-18 aar: de Aspi’s

De groeilijn

Elke afdeling is anders, daarom hebben we de groeilijn. Dat is niets medisch en het heeft niets met openbaar vervoer te maken. In de Groeilijn lees je wat je leden belangrijk vinden, wat ze kunnen en wat hen bezighoudt. Je ontdekt er ook hoe je daar als leiding het best op inspeelt.

Afdelingsaanbod

• Elke maand vind je een spel of inhoudelijk artikel in het leidingsblad Dubbelpunt.
  • Jaarlijks krijgt elke Ribbel-, Speelclub-, Rakwi- en Titoleiding een kant-en-klaar afdelingsspel toegestuurd. Je vindt ze in de spelendatabank of op de afdelingspagina's.
  • Voor de Keti’s, Aspi’s en hun leiding is er geen spel, zij krijgen tweemaandelijks gratis en voor niets het tijdschrift kramp.
  • Elke afdeling heeft ook een afdelingsfiguurtje, een afdelingsboek en een afdelingslied.
  • Inspiratie, achtergrond en nieuwe afdelingsvrienden kan elke leiding vinden op onze afdelingscursus: de boost.
  • De Aspi-jaren zijn superbelangrijk voor een sterke leidingsploeg, daarom is er Alive, een actie en brochure om Aspi’s te behouden.

De afdelingscommissie

Twee ploegen voor de prijs van één, dat is de Afdelingscommissie! Die twee ploegen, dat zijn de Spelenclub en het Afdelingscafé. Samen zorgen zij er voor dat er heel wat info, workshops, spelen en acties rond de verschillende afdelingen bestaan binnen de Chiro.