De Chirostructuur

De Chirogroepen

De Chiro bestaat uit zo'n 940 zelfstandige Chirogroepen.  In elke groep heeft de eigen leiding het heft, het initiatief en het beslissingsrecht in handen.
Dat ze zich zelf het beste kunnen voorstellen, merk je op hun eigen  sites.
Ben je op zoek naar de voor jou dichtsbijzijnde Chirogroep?  Bekijk dan onze kaart van de Chirogroepen!
Om die groepen te ondersteunen is er een Chirostructuur van gewesten, verbonden en een nationaal niveau.

Regionaal: gewest, verbond en regionale secretariaten

Het gewest

Enkele groepen uit nabijgelegen steden en gemeenten vormen samen een gewest. In totaal ondersteunen 73 gewesten de Chirogroepen.

Het verbond

Een aantal gewesten samen vormen het verbond.  Er zijn zo 10 verbonden.

Regionale secretariaten

In elke provincie is er een secretariaat, waar leiding terecht kan met allerlei vragen.  Op elk van die secretariaten werken minstens twee beroepskrachten, maar de dag door, en zeker elke avond, zijn er hele groepen vrijwilligers die mee aan die grote Chirobeweging bouwen.

Stads- en studentenwerkingen

In een aantal verstedelijkte buurten is het een grotere uitdaging om Chirogroepen draaiende te houden. Daarom hebben we in de drie grootsteden stadswerkingen.

Een hele week op kot zonder aan de Chiro te denken, daar slaagt de meeste leiding niet in. In drie steden zijn er studentenwerkingen die hen helpen ontspannen en andere leiding te leren kennen.

Chirojeugd Vlaanderen

Op nationaal niveau houden tientallen vrijwilligers en enkele beroepskrachten zich bezig met het uitbrengen van uitgaven, het opzetten van voortgezette cursussen, het uitwerken van afdelingsactiviteiten, enzoverder...