Het verhaal van jouw Chirogroep

Zoek het uit!

Jouw groep verjaart en dat moet natuurlijk gevierd worden. Voor veel groepen is een jubileum het moment om in het eigen verleden te duiken, op zoek naar het verhaal van hun Chirogroep.

Helaas is waarschijnlijk niet alles mooi en ordelijk bewaard in enkele archiefdozen, die één persoon al die tijd heeft bijgehouden. In veel gevallen liggen de oude verslagboeken, foto's, ledenlijsten, krantjes en verhalen van vroeger niet zomaar voor het rapen. De meeste groepen moeten al het materiaal eerst opsporen, verzamelen en er een samenhangend verhaal van maken.

Ga op zoek naar de feiten en getuigen die het mysterieuze verleden van jouw groep kunnen ophelderen.

Waar vind ik die feiten en getuigen? Feiten vind je in het archief van jouw groep, getuigen zijn mensen die ooit een belangrijke rol speelden in de Chiro. Zoek hen op en achterhaal het verleden.