Stage buiten de Chiro

Stage buiten de Chiro

Stage buiten de Chiro? Dat kan!

Wil je nieuwe ervaringen opdoen? Wil je ook dat iedereen de kans moet krijgen om een leuke spelnamiddag te beleven? Of wil je later misschien werken binnen een organisatie die zich richt op een specifieke doelgroep? Dan is dit misschien iets voor jou.

Heb je een animatorcursus gevolgd en wil je een stage doen buiten je eigen Chirogroep? Dat kan! Een stage lopen binnen een doelgroepspecifieke jeugdwerkorganisatie of inclusieve speelpleinwerking is mogelijk.

Doelgroepspecifieke jeugdwerkorganisatie

Een doelgroepspecifieke jeugdwerkorganisatie richt zich op een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld: kansarme jongeren, jongeren met een mentale beperking, jongeren met een fysieke beperking, enzovoort.

Inclusieve speelpleinwerking

Een inclusieve speelpleinwerking stelt het speelpleinwerk open voor kinderen en jongeren en wil ervoor zorgen dat elk individu zich goed voelt in de groep, ook andere speelpleinwerkingen zijn mogelijk. Sommige speelpleinwerkingen richten zich specifiek op een doelgroep waarmee ze samen een leuke speelweek beleven.

Gewoon doen! 

Doe ervaring op bij een specifieke doelgroep en neem deze kennis die je geleerd hebt mee naar de eigen Chirogroep. Mahkel, die je ziet in het filmpje hieronder, deed haar stage binnen de speelpleinwerking van MPI Oosterlo. 

 

Via de rode knop hieronder vind je een lijst met mogelijke stageplaatsen. Contacteer de contactpersoon en vraag hem/haar/die voor de stagemogelijkheden. Ken je zelf een plaats waar je de stage wil lopen? Of heb je nog vragen? Contacteer dan vorming@chiro.be.