Kick, is dat wel iets voor mij?

Kick, is dat wel iets voor mij?

Drie deelnemers klappen uit de biecht

Kick 1

 

Nele Kick 1

 

'Intens maar aangenaam, zo kan ik Kick beschrijven'

 

Een weekendje weg, deze keer niet richting de zee maar op uitwisseling naar het verre Antwerpen. Wat ik mij nog herinner, is dat het mistig was bij vertrek en met een uurtje vertraging klaar voor een beestig weekend vol dikke fun. Of ja, dat was toch wat ik dacht ... Serious business, die Kick 1. Jawadde. Intens maar aangenaam, zo kan ik het beschrijven. Met behulp van onze bevallige leefgroepbegeleiders werd de Chiro binnenstebuiten en ondersteboven gekeerd en met handen en voeten (en soms een paar eieren) uitgelegd aan ons, de enthousiastelingen met een hart voor de Chiro. Maar dat was natuurlijk niet alles. Ook een workshop volgen van de andere Kick'ers, afgewisseld met een spel (dat onze leefgroep vanzelfsprekend gewonnen heeft) kwam ook op het menu. Wat ik meenam naar huis, is een extra boterkoeksje bij vertrek en een valies vol concrete voorbeelden over SOM-kwesties, de dynamiek in de groep en jezelf toch wel weer stiekem een beetje herontdekken. De moeite waard, denk ik dan!

 

Nele Stechele

Chiro Kadam uit Oostende, gewest Kust

Kick 2

 

Arthur Kick 2

 

'Na het spelen was het menens: een eigen workshop in elkaar boksen'

 

Tijdens Kick 1 waren we met onze leefgroep aan het kijken wanneer de volgende cursus viel in onze provincie. Die was nog veel te ver weg. Daarop besloten we om met een groep van zeven enthousiaste West-Vlamingen Kick 2 in Antwerpen te kapen.

Na het overwinnen van de taaldrempel werd er kennisgemaakt met de nieuwe leefgroep en met de bijbehorende topbegeleiding (die zelf een koffiemachine had voorzien.)

We werden ondergedompeld in het voorbereiden en begeleiden van een workshop. Tussendoor was er tijd voor een themaspel. Ik was zo gebrand op winnen dat ik me er volledig als een klein kind in verloor.

Na het spelen was het menens: een eigen workshop in elkaar boksen. Tijdens een één minuut durend toneelspel moesten we deelnemers van Kick 1 en Kick 3 overtuigen om voor onze workshop te kiezen. We werden echt in het water gesmeten, maar het werd snel beter aangezien we goed voorbereid waren en sterk stonden in ons onderwerp.

Was het nu goed of niet? Tijd om te reflecteren (met de enige echte leadzanger van de Chiroband)! Tijdens de rit naar huis, terug richting zee, werd snel duidelijk dat ik weer een stukje van de Chiro en van mezelf had leren kennen.

 

Arthur Devos

Verbond West-Vlaanderen

Kick 3

 

Saar Kick 3

 

'Omringd zijn met mensen die Chiro LEVEN!'

 

Ik heb al mijn Kicks met veel plezier gevolgd en vond het jammer dat ik er na de derde uit geKickt werd!

Het verbaast me keer op keer dat je, na al verschillende cursussen, nog altijd kan bijleren. Niet alleen door de inhoud die aangereikt wordt in de cursus zelf maar ook van de mensen om je heen met hun ervaringen.

Op Kick 3 leer je op een speelse manier anderen coachen en ook jezelf nog wat beter kennen. Maar ook niet te vergeten: je kan even weer lid zijn. Je merkt dat je op Kick omringd bent met Chiromensen die Chiro LEVEN, wat de band tussen de deelnemers alleen maar versterkt.

Voor mij bracht deze cursus niet alleen nieuwe inzichten en nog meer energie om verder te gaan met (de grote) Chiro maar ook vrienden voor ‘t leven (hopelijk toch?).

 

Saar de Haes

Dienst Artistieke Activiteiten