Back to top

Vorming geven

0 

Jij geeft vorming voor de Chiro? Bedankt! 
Dankzij jou kunnen weer duizenden jongeren gevormd worden tot prachtige Chiroleiding. We willen je dan ook alle tools in handen geven om cursussen te organiseren en te begeleiden:

Organisatie

  • De organisatie van een cursus vraagt heel wat administratie en opvolging. Om je daarbij te helpen maakten we een checklist.

Financiën

  1. Er zijn onkostennota's. Vul je kosten erop in en geef ze af op het secretariaat. Check eventueel de handleiding.
  2. Als begeleid(st)er van een cursus betaal je maar de helft van de deelnemersprijs.
  3. Voor wie meer dan één cursus begeleidt, voerden we een maximumfactuur in. Alles na de zesde betaalde nacht is gratis.

Sociale promotie

Elke werkende jongere kan aan zijn of haar werkgever vakantie vragen om deel te nemen aan vijfdaagse vormingsinitiatieven die door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend werden als cursussen voor sociale promotie.  De werkgever is niet verplicht de sociale promotie toe te staan, maar als hij of zij meewerkt, krijg je voor de cursus extra vakantiedagen, zonder loon.  Je krijgt in de plaats wel een beperkte vergoeding van de overheid.

Als deelnemers van jouw cursus sociale promotie aanvragen, dan contacteert iemand van het secretariaat jullie voor de cursus, zodat jullie de papieren in orde kunnen maken.

Meer praktische info voor deelnemers?