Worldcamp

Maak je klaar voor onvergetelijke ontmoetingen en een buitengewone ervaring die je dichter brengt bij de plaatselijke bevolking door een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Slechts om de drie jaar krijgen drie à vijf leiders en/of leidsters de kans om deel te nemen aan het Worldcamp. Dat wordt georganiseerd door één van de landen die lid zijn van Fimcap. Fimcap is de internationale koepel van parochiaal georganiseerde jeugdbewegingen waar wij met Chirojeugd Vlaanderen ook lid van zijn. 29 landen zijn lid van Fimcap, verspreid over 26 landen op vier continenten. Wat zij gemeenschappelijk hebben? Kinderen en jongeren samenbrengen in hun vrije tijd, door middel van activiteiten in lokale groepen. Chiro dus, maar buiten de landsgrenzen.

Worldcamp brengt een zestigtal jonge leiders en leidsters van over heel de wereld samen rond een bepaald thema. Tijdens Worldcamp 2015, in Rwanda, was dat het thema kinderrechten. Tijdens een eerste kennismakingsweek verkennen ze het thema, wordt er gespeeld en gediscussieerd. Daarna volgt een week ontwikkelingswerk: de deelnemers worden verdeeld in kleinere groepjes en helpen bij bijvoorbeeld de heropbouw van een schooltje of de aanleg van watervoorzieningen voor afgelegen dorpjes. Na die onderdompeling in de cultuur volgen nog enkele dagen nabespreking en evaluatie om het kamp in schoonheid af te sluiten. Een avontuur waarbij de deelnemers terugkeren met heel veel indrukken en inspiratie.

Wanneer?

De vorige editie van Worldcamp vond plaats in de zomer van 2015. Dat wil zeggen dat de volgende editie in de zomer van 2018 plaatsvindt! Een precieze datum moeten we je nog even schuldig blijven.

Wie?

Worldcamp is een once-in-a-lifetime-ervaring. Wil je deelnemen, dan is een eerste voorwaarde dus dat je nog nooit mee geweest bent op Worldcamp. We kunnen maar drie à vijf mensen afvaardigen (afhankelijk van de subsidieaanvraag) en Worldcamp is een zeer gegeerde activiteit. Daarom organiseren we selecties.

Ben je al zeker dat je erbij wil zijn? Download dan de vragenlijst (die hieronder beschikbaar wordt gesteld zodra we meer info hebben over de selecties), stel een motivatiebrief op en stuur ons beide door via internationaal@chiro.be. We sturen je een bevestigingsmail en nodigen je uit op gesprek op een van de selectiedagen.

Waar?

Ook dat moeten we je nog even schuldig blijven. Zodra we meer weten, komt het hier terecht! Neem alvast een kijkje op de kaart van Fimcap (je weet wel, de overkoepelende organisatie met 29 leden waarover we het hierboven al hadden) om even weg te dromen in welk land je kunt terechtkomen.

Kostprijs

De kostprijs van Worldcamp hangt af van de prijs van je ticket en de subsidies van de gastorganisatie. Die info krijg je meestal pas na de selecties. Reken erop dat het een verre reis wordt en dat dat niet goedkoop zal zijn. Voor vorige edities zamelden de deelnemers zelf centen in om hun reis te bekostigen.

Hoe inschrijven?

Zodra we meer weten over deze editie van Worldcamp zul je hier een vragenlijst vinden. Je stuurt die ingevulde vragenlijst samen met een motivatiebrief naar internationaal@chiro.be. We sturen je een bevestigingsmail en nodigen je uit voor een gesprek op een van de selectiedagen.