Eurocamp

EuroCamp

Elk jaar organiseert een van de landen die lid is van Fimcap het EuroCamp. Geen idee wat Fimcap is? Dat is de internationale federatie van parochiaal georganiseerde jeugdbewegingen. Het is een grote familie van jeugdwerkers, jongeren en kinderen over heel de wereld. 29 landen zijn lid van Fimcap, verspreid over 26 landen op 4 continenten. Wat ze gemeenschappelijk hebben? Kinderen en jongeren samenbrengen in hun vrije tijd, door middel van activiteiten in lokale groepen. Chiro dus, maar dan buiten de landsgrenzen.

EuroCamp is een activiteit voor jonge mensen die niet per se voorgaande internationale ervaring moeten hebben. Het is een goed startpunt als je geïnteresseerd bent in de wereld om je heen en als je die wil verkennen in plaats van thuis te zitten.

Op het programma staan ijsbrekers en teambuildingsactiviteiten, een internationale avond, spel en discussie.

Wanneer?

EuroCamp vindt meestal plaats in augustus. Wanneer de volgende editie precies plaatsvindt, kunnen we nog niet zeggen. Hou deze pagina en de Facebookpagina van Dienst Internationale Activiteiten in de gaten als je op de hoogte wilt blijven.

Wie?

EuroCamp is een unieke ervaring. Daarom kunnen we maar vijg mensen afvaardigen van de Chiro. Wees er dus snel bij als je je aangesproken voelt.

Je leeftijd moet tussen 16 en 20 liggen, je moet actief zijn binnen de Chiro (als lid, leiding of kaderleiding) en je kunnen redden in het Engels.

Waar?

Ook dat moeten we je nog even schuldig blijven. Zodra we meer weten, komt het hier terecht! Neem alvast een kijkje op de kaart van Fimcap (je weet wel, de overkoepelende organisatie met 29 leden waarover we het hierboven al hadden) om even weg te dromen in welk Europees land je kunt terechtkomen.

Kostprijs

Voor EuroCamp dient de gastorganisatie een subsidieaanvraag aan. Zo kunnen we de kosten voor iedereen zo laag mogelijk houden. De uiteindelijke kostprijs van EuroCamp hangt vooral af van de accommodatie en de reisafstand naar het gastland. Ook dat delen we mee zodra we de locatie te weten komen.

Hoe inschrijven?

Schrijf je hieronder in!