Instructeurscursus

In de Chiro kun je de Instructeurscursus volgen om meer bagage te verzamelen voor je engagement in een kaderploeg (bijvoorbeeld een gewest) of om sterker te worden in vorming geven binnen de Chiro.

Wat is een instructeurscursus?

De instructeurscursus bestaat uit drie weekends: KIC 1, KIC 2 en KIC 3.

Die drie weekends bereiden je voor op het begeleiden, uitwerken en organiseren van sterke vormingsmomenten, en geven je een stevige basis mee om deelnemers een geweldige cursus te laten beleven. Dat instructeurstraject biedt een basis aan iedereen met goesting om cursussen te begeleiden (Animatorcursus, Hoofdanimatorweekend, themacursussen, Aspitrant, eigen ineengebokste vormingsmomenten op maat van de Chirogroepen in je buurt, enz.).

Verder wissel je tijdens die drie verrassende weekends uit over de taken van een kaderploeg (gewest, verbond, dienst, commissie of redactie) en over de visie van de Chiro. Je krijgt ten slotte heel wat bagage mee rond groepsdynamica, coaching, feedback geven, zelfreflectie, en nog zoveel meer.

Samengevat

• Cursus: 3 weekends
  • Stage: 50 uur
  • Reflectiemoment: 4 uur
  • Minimumleeftijd: 19 jaar
  • Kostprijs: € 48,5 + € 48,5 + € 53,5

Wie kan mee?

Om een instructeursattest te behalen, moet je 19 jaar of ouder zijn EN de competenties van een animator bezitten.

De instructeurscursus is het meest geschikt voor leden van kaderploegen of vrijwilligers die vorming geven.

Hoeveel kost dat?

KIC 1: 48,5 euro, incl. overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering
KIC 2: 48,5 euro, incl. overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering
KIC 3: 53,5 euro, incl. overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering en reflectiemoment

Op cursus krijg je een bewijs van deelname. Hiermee kun je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald krijgen van je gemeente. Op de site van VDS kan je opzoeken hoeveel jouw gemeente terugbetaalt.

Schrijf je in voor KIC 1

Schrijf je in voor KIC 2

Schrijf je in voor KIC 3

Wanneer en waar?

• 17 - 19 november 2017 in Heibrand (Westmalle)
  • 8 - 10 december 2017 in De Kalei (Dilsen-Stokkem)
  • 23 - 25 februari 2018 in De Karmel (Brugge)
  • 16 - 18 maart 2018 in De Hagaard (Overijse)
  • 4 - 6 mei 2018 in Heidepark (Waasmunster)

Voorwaarden

Om je instructeursattest te behalen, is het nodig om van het begin tot het einde aanwezig te zijn op elk van de drie weekends. Je volgt eerst KIC 1, dan KIC 2 en ten slotte KIC 3.

Instructeurstraject

Om je attest ‘Instructeur in het jeugdwerk’ te behalen, doe je na je cursus 50 uur stage en volg je een reflectiemoment.

Uitschrijven?

Reeds ingeschreven, maar kan je er om de één of andere reden toch niet bijzijn? Schrijf je dan uit.

Opgelet! Uitschrijven kan je tot 2 weken voor de start van de cursus. Doe je dat later, dan rekenen we 7,5 euro administratiekosten aan.
Als je wegens een overlijden of ziekte niet aanwezig kan zijn, rekenen we geen uitschrijvingsbijdrage aan. We verwachten dan wel een attest ter verantwoording. Dit mag je sturen naar vorming@chiro.be.