Hoofdanimatorcursus

In de Chiro kun je hoofdanimatorcursussen volgen. Met die basis kun je als leiding nog een stapje verder zetten in het leiding zijn

Wat is hoofdanimatorvorming?

Tijdens de hoofdanimatorcursussen leer je meer verantwoordelijkheid op te nemen en je verdiept je in een thema naar keuze.

Je volgt een Hoofdanimatorweekend, daarnaast kies je welke themacursus(sen) je volgt twee korte themacursussen of één lange themacursus.

Aan jou de keuze, zo sprokkel je zelf een attest samen op maat van jouw goesting.

Samengevat

  • Cursus: HA-weekend + 2 korte themacursussen of 1 lange
  • Stage: 50 uur
  • Reflectiemoment: 4 uur
  • Minimumleeftijd: 18 jaar
  • Kostprijs: afhankelijk van je keuze (min. 152 euro en max. 195 euro)

Wie kan mee?

Iedereen die 18 jaar of ouder is EN al minstens 1 jaar ervaring heeft als leiding.

Hoeveel kost dat?

  • Hoofdanimatorweekend: 55 euro
  • Korte themacursussen: 48,5 euro
  • Afdelingsboost: 99 euro
  • Tochtenbivak: 140 euro

Die prijzen zijn inclusief overnachtingen, maaltijden, begeleiding, verzekering en reflectiemoment.

In veel gemeenten krijg je (een deel van) de cursusprijs terugbetaald. Hiervoor krijg je op cursus een bewijs van deelname. Op de site van VDS kun je opzoeken hoeveel jouw gemeente terugbetaalt.

Hoofdanimatorweekend

Het hoofdanimatorweekend is er voor de meerwaardezoekers. Voor leiding die meer wil weten over technieken om anderen te motiveren, over hoe vergaderingen nog beter kunnen verlopen of hoe je op een goede manier feedback geeft. Je staat stil bij je netwerk en de plaats die je inneemt binnen je leidingsploeg. Een eivol weekend met een waaier van thema's waar je zonder twijfel in wilt duiken!

Op Hoofdanimatorweekend komt ook materie over stagebegeleiding aan bod. Wie het hele traject afrondt, wordt stagebegeleiding én krijgt het attest van Hoofdanimator in het Jeugdwerk.

Het Hoofdanimatorweekend start op vrijdag om 20 uur en stopt zondag pas om 16 uur! De cursus vroeger verlaten, later aansluiten of tussendoor even weggaan, is niet mogelijk.

Inschrijven doe je door hieronder op je gekozen reflectiemoment te klikken.

Schrijf je in

Stage volgen

Themacursussen

Workshopweekend

Een weekend vol pure Chirogoesting, met de beste workshops die tegenwoordig in Chiroland te vinden zijn. Je kiest zelf welke workshops je volgt.

Het Workshopweekend start om 20 uur en eindigt op zondag om 12.30 uur. Het is niet mogelijk om de cursus vroegtijdig te verlaten.

Expressieweekend

Leer je activiteiten expressiever maken in kant-en-klare workshops, ontwerp de meest originele namiddag in de Chirogeschiedenis of ga voor een expressieve begeleidingshouding!

Het Expressieweekend start om 20 uur en eindigt op zondag om 12.30 uur. Het is niet mogelijk om de cursus vroegtijdig te verlaten.

Groepsleidingsweekend

Groepsleidingsweekend is een praat- en discussiecursus die sterk draait rond uitwisseling tussen de deelnemers. Samen met de andere deelnemers en de begeleiding proberen we oplossingen en antwoorden te bieden op eigen aangebrachte Chiroproblemen. Je gaat ook dieper in op de taken van groepsleiding.

Het Groepsleidingsweekend start om 20 uur en eindigt op zondag om 12.30 uur. Het is niet mogelijk om de cursus vroegtijdig te verlaten.

Afdelingsboost

Dit is een vijfdaagse waarin de wereld even paars, geel, groen, rood, blauw en oranje kleurt! We beleven de hele cursus in afdeling, maken plaats voor de zotste spelideeën voor jouw afdeling, plannen en organiseren samen een bangelijk bivak, staan stil bij begeleidingshouding, bedenken tips om leiding te coachen, en worden helden in het bouwen en begeleiden van een leidingsteam.

De Afdelingsboost start om 20 uur en eindigt op zondag om 12.30 uur. Het is niet mogelijk om de cursus vroegtijdig te verlaten.

Tochtenbivak

Op dit zeer bijzondere bivak, ergens op een geheime kampplaats in de Ardennen, beland je helemaal terug in de natuur: slapen onder een tentzeil, bijeenzitten rond een gezellig kampvuur en opstaan met de vogeltjes. Je leert er een aantal nuttige technieken in verband met tochten, sjorren en vuur maken.

Voorwaarden

Om je hoofdanimatorattest te behalen, moet je van het begin tot het einde op alle cursusonderdelen aanwezig zijn.

Hoofdanimatortraject

Om je attest van Hoofdanimator in het Jeugdwerk te behalen, volg je in totaal 50 uur vorming, doe je 50 uur stage en volg je een reflectiemoment.

Uitschrijven?

Reeds ingeschreven, maar kan je er om de één of andere reden toch niet bijzijn? Schrijf je dan uit. 

Opgelet! Uitschrijven kan je tot 2 weken voor de start van de cursus. Doe je dat later, dan rekenen we 7,5 euro administratiekosten aan.
Als je wegens een overlijden of ziekte niet aanwezig kan zijn, rekenen we geen uitschrijvingsbijdrage aan. We verwachten dan wel een attest ter verantwoording. Dit mag je sturen naar vorming@chiro.be.