Animatortraject Op Maat

Leiding zijn met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Kan je met een verstandelijke beperking of ernstige gedragsstoornis leiding zijn? Wij geloven van wel! Goede voorbeelden zien we al in tal van Chirogroepen. Bij Chiro Josto bijvoorbeeld heeft Megan, leidster met ASS, een belangrijke rol:

 

Animatortraject Op Maat

Toch denken we dat sommige jongeren en/of leidingsploegen hierbij een extra begeleiding, tips of een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Dat bieden we aan via het Animatortraject Op Maat.

We willen Chirogroepen ondersteunen om jongeren met een beperking of ernstige gedragsstoornis een rol te laten opnemen in de leidingsploeg. We zoeken samen met de leidingsploeg hoe we talenten van deze jongeren ten volle kunnen inzetten.

Toegankelijke animatorcursussen

Om die jongeren voor te bereiden op hun engagement kunnen ze meegaan op cursus. Dit zijn geen aparte cursussen. We maken er werk van dat onze cursussen vanaf 2019 meer toegankelijk te maken voor jongeren met een mentale beperking of gedragsstoornis.

Voor, tijdens en na de cursus kunnen de jongeren rekenen op ondersteuning op maat. Via een kennismakingsgesprek met cursusbegeleiding gaan we op zoek naar wat de extra noden zijn. We proberen de leidingsploeg hierbij zoveel mogelijk te betrekken.

Praktische info

Wil je meer informatie over de data van de inclusieve cursussen, de begeleiding en ondersteuning van jongeren met een beperking en hun leidingsploeg? We houden je graag op de hoogte.

 

Dit project is een initiatief van Chirojeugd Vlaanderen, Hannibal, Kazou, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Konekt ondersteunt het project met hun inhoudelijke kennis. Dankzij de actieve financiële steun van Cera en de Vlaamse overheid wordt dit project realiteit. 

Afbeeldingsresultaat voor cera logoAfbeeldingsresultaat voor vlaanderen verbeelding werkt