Animatorcursus

Word leiding 2.0 en leer zalig Chirovolk kennen

Bakken goesting in Chiro en creativiteit heb je al: twee belangrijke ingrediënten voor het maken van levenslange Chiroherinneringen. Haal het beste uit jezelf en bouw je leidingsskills verder uit met concrete tips en vernieuwende inzichten over spel, materiaal en begeleiden. Laat je bovendien inspireren door creatieve spelen van instructeurs en leiding van andere groepen.  Of heb je gewoon zin om een zalige Chiro-ervaring te beleven waar je nieuw Chirovolk leert kennen? Ga mee op Animatorcursus. Je beleeft er onvergetelijke Chiro-momenten die je meedraagt voor de rest van je leven. Én je behaalt een officieel animatorattest!

• Ontdek nieuwe spelen en technieken

• Verken de leefwereld van je leden

• Beleef zalige Chiromomenten met je ploeg

• Leer nieuwe Chiromensen kennen

• Ontspan tijdens gezellige avondactiviteiten en lavers

• Behaal een officieel animatorattest van de Vlaamse Overheid

"Ik ging in mijn eerste jaar als leidster met mijn vriendinnen op Animatorcursus. Het was een leerrijk en plezant avontuur waar we met de leidingsploeg veel zotte dingen hebben beleefd. Zo waren de afwaswedstrijden aan tafel legendarisch, konden we elke avond uren babbelen over elkaars belevenissen in de leefgroepen en leerden we andere toffe Chiro's kennen."  Charlotte #Chirocursus #LeidingNextLevel #NieuwChirovolk #WijZijnChiro

Sfeerbeeld cursus

Wie kan mee?

Om een animatorattest te behalen, moet je minstens 16 jaar zijn of worden in hetzelfde kalenderjaar.

Accu is het meest geschikt voor aspi's die leiding worden en beginnende leiding. De cursus is niet geschikt voor keti's*. De Chirovisie wil leden zo lang mogelijk lid laten zijn, aspi's kunnen de cursus gebruiken om kennis te maken met 'leiding zijn'. Maar voor keti's is dat nog niet aan de orde.

*Voor uitzonderingen neem je contact op met [email protected].  Want inschrijven als keti zal niet lukken via de website.

Je kan ook als je een verstandelijke beperking of gedragsstoornis hebt mee op animatorcursus. In dat geval starten we een animatortraject op maat, opdat jongeren met een beperking of ernstige gedragsstoornis een volwaardige rol op hun maat kunnen opnemen in een leidingsploeg.

Hoeveel kost dat?

Voor € 152,5 ga je zes dagen in volpension op Animatorcursus. Op cursus krijg je een bewijs van deelname. Daarmee kan je het cursusbedrag volledig of gedeeltelijk terugbetaald krijgen van je gemeente. Op de site van VDS  kan je opzoeken hoeveel jouw gemeente terugbetaalt.

NIEUW!

Vroegboekkorting

Schrijf je ten laatste 2 weken voor de start van de cursus in en betaal 145 euro ipv 152,5 euro!

Verhoogd tegemoetkoming

Heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, dan betaal je maar de helft van de deelnameprijs. Duid hiervoor bij je inschrijving zeker aan dat je hiervoor in aanmerking komt!

Voorwaarden

Om je animatorattest te behalen is het nodig om van het begin tot het einde op de cursus aanwezig te zijn. De cursus start om 11 uur en eindigt om 12.30 uur.

Animatortraject

Om je attest van Animator in het Jeugdwerk te behalen, doe je na je cursus 50 uur stage en volg je een reflectiemoment.

Uitschrijven?

Reeds ingeschreven, maar kan je er om de één of andere reden toch niet bijzijn? Schrijf je dan uit.

Opgelet! Uitschrijven kan je tot 2 weken voor de start van de cursus. Doe je dat later, dan rekenen we 7,5 euro administratiekosten aan.
Als je wegens een overlijden of ziekte niet aanwezig kan zijn, rekenen we geen uitschrijvingsbijdrage aan. We verwachten dan wel een attest ter verantwoording. Dit mag je sturen naar [email protected].

Wanneer en waar?

De cursusdata voor het werkjaar 2018-2019 vind je hieronder.

HERFSTVAKANTIE

• 30 okt - 4 november 2018 in Heidepark (Waasmunster)

KERSTVAKANTIE

• 26-31 december 2018 in De Karmel (Brugge)

LESVRIJE WEEK

• 3-8 februari 2019 in Heidepark (Waasmunster)

KROKUSVAKANTIE

• 4-9 maart 2019 in Heibrand (Westmalle)
  • 4-9 maart 2019 in De Hagaard (Overijse)

PAASVAKANTIE

• 8-13 april 2019 in Heibrand (Westmalle)
  • 8-13 april 2019 in De kalei (Dilsen-Stokkem)
  • 8-13 april 2019 in De Hagaard (Overijse)
  • 14-19 april 2019 in Heibrand (Westmalle)
  • 14-19 april 2019 in De Karmel (Brugge)

ZOMERVAKANTIE

• 2-7 juli 2019 in De Kalei (Dilsen-Stokkem)
  • 24-29 augustus 2019 in De Hagaard (Overijse)

Inschrijven kan vanaf 1 september!

Ben je keti en wil je inschrijven? Dan zal dat niet lukken via de website. Stuur een mailtje naar [email protected]