Wachten, wachten en nog maar eens wachten

Wachten, wachten en nog maar eens wachten

 

Hallo, ik ben Mauro en ik zal jullie dit jaar meenemen in al mijn Chiroverhalen. 😊 Hopelijk zien jullie het even goed zitten als ik want ik ben er klaar voor om jullie te schrijven over al mijn Chiroavonturen. Is Chiro mijn enige hobby? Natuurlijk niet, naast Chiro doe ik ook nog aan paardrijden. Ik heb zelf twee paarden, dus ik heb mijn handen wel redelijk vol. Tussen al mijn schoolwerk en hobby’s door probeer ik ook een paar kilometertjes te lopen, wat soms niet al te soepel gaat.

Als je dit leest, is het alweer school en zitten we allemaal met toetsen en taken gepland in onze agenda. Maar ik schrijf dit op het einde van de zomervakantie. Wachtend op het nieuwe schooljaar en dus ook het nieuwe Chirojaar. Na het Chirokamp val ik elk jaar in een zwart gat, niet wetende wat te doen. Mijn kamp eindigt op 20 augustus en dan heb ik niet veel zin meer om nog iets te doen. Het was dan afwachten wie onze nieuwe leiding zal zijn. En ik kan nu al niet klagen. Ik weet stiekem al de samenstelling van de leiding, maar onze eerste Chironamiddag is pas op 19 september. Dat wordt dus wachten, wachten en nog maar eens wachten. Ik kijk zeker uit naar onze leefweek. Vorig jaar kon die niet doorgaan door corona. En het is toch een speciale ervaring om samen met al je Chirovrienden een week samen te leven.

We hopen natuurlijk allemaal op een gewoon jaar waar we elke Chironamiddag aanwezig kunnen zijn. Zodat we ook onze Chirofuiven kunnen laten doorgaan. Het ziet er goed uit: er worden al heel wat evenementen weer georganiseerd en het nachtleven begint stilaan weer op gang te komen. De vooruitzichten zijn heel positief en blijven hopelijk zo. Mijn Chirogroep organiseert een jaarlijkse Chirofuif, namelijk Dance With The Duvel. Nu, doordat ze zijn weggevallen tijdens corona, besef je hoe belangrijk zulke dingen zijn. Op de datum dat onze fuif ingepland was, dacht ik toch een minuutje na over het feit dat ik gewoon alles van de fuif een jaar moet missen. Wij aspi’s organiseren ook elk jaar een streekbieravond en met die opbrengst doen we dan allemaal leuke activiteiten op kamp en laten we afdelingstruien maken.

En dat nieuwe werkjaar? Dat zie ik helemaal zitten. Na zo'n leuk kamp vol toffe belevenissen en herinneringen om mee te nemen, kan het niet anders. Mijn kamp was meer dan geslaagd met een overnachting op een glamping, pottenbakplezier en nog veel meer. And that's all I have to say about that. (Forrest Gump)

 

Ik wens jullie allemaal een spetterend Chirojaar toe!

Groetjes

Mauro

Aspi van Chiro Jefri