"Mijn Chirogroep, mijn aspigroep is UNIEK!"

Wat maakt mijn Chiro- en aspigroep uniek? Alles maakt het uniek, vaak ook gewoon de kleine dingen. Maar in mijn Chirogroep zijn er genoeg kleine maar ook grote unieke gebeurtenissen. De periode voor de paasvakantie hebben de meesten examens en sommigen blokstage. Dat maakt het al wat moeilijker om op een gewone Chironamiddag aanwezig te zijn. Bijgevolg zijn we met de aspigroep op vrijdagavond, wanneer er dus niemand studeert, gaan bowlen hier in de buurt.

 

Die gratis activiteit is mogelijk door de enorme winst van onze streekbieravond die net heeft plaatsgevonden. Bovendien hebben wij, aspi's, nu geschiedenis geschreven in onze Chirogroep. We hebben de grootste opbrengst sinds het bestaan van die activiteit. Dat is natuurlijk ook te danken aan alle aanwezigen en niet te vergeten onze sponsors. Het was wel een dag en zeker een avondje zweten. Maar met zo'n topgroep als de aspi's is dat natuurlijk vlot verlopen. Na het opruimen waren we de eerste klant bij de bakker om zes uur 's ochtends om de avond – of beter gezegd: ochtend – af te sluiten. 

 

Het is nu mijn laatste jaar als aspi en het is een jaar dat echt boven alle andere uitsteekt. Ik heb zelf nog nooit in een groep gezeten die zo hard aan elkaar hangt. We zijn nu een groep die elkaar in alles steunt. Iemand van de aspi's reed een koerswedstrijd op zondagnamiddag, dus zijn we met heel de afdeling gaan supporteren. Er zijn ook een paar volleybalspelers bij, dus als er match is, gaan we met z'n allen supporteren. De ene keer is het dichtbij maar de andere keer is het op verplaatsing. Maar niets is te min, integendeel, nog een reden om samen te fietsen en luidkeels mee te zingen met onze favoriete afspeellijsten. 

 

Wanneer ik dit schrijf, gaat de paasvakantie bijna van start. Dat betekent dus genoeg tijd voor de Chiro. We starten de vakantie al sterk door in de namiddag naar het volleybal te kijken en dan 's avonds naar de fuif van de andere Chirogroep van Ingelmunster, om ook hun kassa een beetje te vullen. Wij aspi's proberen dan ook zoveel mogelijk aanwezig te zijn op activiteiten van andere Chirogroepen. Ik ben zelf van het standpunt dat ik liever een Chirogroep sponsor dan ergens gewoon op café te zitten.  

In de paasvakantie is het ons jaarlijks Chiroweekend. Hét hoogtepunt van de vakantie, natuurlijk. Door corona is het al twee jaar uitgesteld, dus ben ik zéér content dat ik in mijn laatste jaar als lid nog een Chiroweekend kan meemaken. Er is jaarlijks ook een klein festival in Ingelmunster waar we natuurlijk dan samen met de leiding helemaal los kunnen gaan. Met andere woorden: genoeg vooruitzichten voor de rest van het Chirojaar

 

Groetjes  

 

Mauro 

Aspi van Chiro Jefri