Dagboek van een aspi: Olivia

“Chiro, daar blijf ik plezier en motivatie uit halen tijdens de pandemie!”

 


Allerliefste dagboek

“Mijn adres op zondag? Chiro Marke!” Die slogan gebruiken we elk jaar met trots. En dit jaar zijn we aspi en hoor je het ons nog enthousiaster roepen. Stiekem was ik altijd een beetje jaloers op de aspi's omdat ze altijd de leukste dingen deden. In het begin van dit Chirojaar mochten we, zoals elk jaar, op een speelse manier raden wie onze leiding zou worden. En dit jaar waren onze eerste twee gokken meteen juist. Natuurlijk zagen we allemaal het jaar helemaal zitten. Met tien aspimeisjes die supergoed overeenkomen en de leiding die we megatof vinden? Ik kon het niet beter dromen.
We hebben dit jaar wel wat pech door al het gedoe met COVID-19 en de lockdowns. Maar ondanks al die shit weet de leiding toch altijd iets leuks te verzinnen dat ons bezighoudt. Door de tweede lockdown besef ik dat Chiro een van de enige dingen is waar ik nog wat motivatie en plezier uit haal. Het is de enige plaats waar we nog altijd plezier maken en waar we de pandemie even kunnen vergeten. Natuurlijk houden we rekening met de maatregelen, maar de leiding maakt wel iedere keer spelletjes die toch bèrechic zijn.
Er zijn uitstappen waar er jammer genoeg geen alternatieven voor mogelijk zijn. Maar voor onze fuif Aspiecial hebben we wel iets leuks bedacht om toch nog wat geld in te zamelen. We verkopen pralines. De datum staat nog niet vast, maar dat komt allemaal nog online op onze Instagram @chiromeisjesmarke_pralines. Dus je moet zeker niet twijfelen om ons te volgen. ;) Verder gaan we in de loop van het jaar nog iets leuks verkopen maar we weten nog niet zeker wat.
Over mijn toekomst denk ik nog niet zoveel na. Je moet gewoon leven in het moment en de dingen doen die je leuk vindt. Zo zal je altijd wel ergens eindigen waar je gelukkig zal zijn. Nu maak ik mij meer zorgen over de kampen van volgende zomer. Ik hoop zo hard dat ze doorgaan, want ik denk wel alle aspi's daar echt naar uit kijken. We hebben dit jaar een meter en peter gekregen. Zij zijn leiding van onze hele Chirogroep en we hebben ook een VB'tje. Als peter en meter helpen ze ons met de beslissing of we leiding willen worden of niet, maar dat is niet het enige wat ze doen. Elke week krijgen we allemaal dezelfde opdracht die we individueel moeten volbrengen en we mogen hulp vragen aan onze meters en peters. De aspi die de opdracht het best heeft volbracht, krijgt een punt en dat zal in ons voordeel zijn voor een spel dat we gaan spelen op kamp. Dankzij die opdrachten ben je veel vaker bezig met Chiro en ik vind dat echt super.
Zelfs met alle tegenslagen zal dit jaar toch wel een van mijn leukste jaren worden. En aan iedereen die dit leest: ondanks alle shit gaan we er toch nog een bjistig jaar van maken!

Ciao
Olivia Vergote

 

Olivia