Verbond Brussel - Manneke Pis zoekt jou!

Wie zijn we?

Binnen de regio van verbond Brussel zijn er 94 Chirogroepen en 7 gewesten. Die groepen en gewesten worden ondersteund door de verbondsploeg van Brussel – dat zijn wij!

Die ondersteuning wordt voorzien op meerdere manieren: we organiseren Accu, Haka en Kick (samen met verbond Leuven), en Ambriage (samen met verbonden Leuven, Antwerpen, Kempen en Mechelen). Ook geven wij steun op maat aan onze gewesten, die op hun beurt de Chirogroepen ondersteunen. Als verbond beslissen we via de Chiroraad mee over nationale onderwerpen als lidgeld, omgaan met pesten of de Chirokleren in De Banier.

Onze ploeg bestaat uit negen enthousiaste vrijwilligers en een educatief medewerker. Voel je het kriebelen om deel uit te maken van het verbond?

Neem zeker eens contact op met ons via werving@verbondbrussel.be!

Iets voor jou?

• Ligt Chiro in Brussel, de Rand en het Pajottenland je nauw aan het hart?
  • Heb je interesse in de uitdagingen die Chiro in de stad, de Rand en het Pajottenland met zich meebrengen?
  • Hou je van Chirogroepen en gewesten ondersteunen?
  • Geïnteresseerd in vormingen of uitwisselingen organiseren?
  • Ben je een kei in grootse evenementen in elkaar steken?
  • Wil je mee nadenken over het beleid van de grote Chiro? Denk aan het lidgeld, de afdelingen, het diversiteitsbeleid, …

Dan is verbond Brussel iets voor jou!

Wat doen we?

• We organiseren:
    • Ambriage (samen met verbonden Leuven, Antwerpen, Kempen en Mechelen)
    • Vorming: Accu, Haka en Kick (samen met verbond Leuven). We voorzien ook kleine vormingsmomenten voor onze gewesten.
    • Aspitrant
    • Krinkel
  • We doen aan Steun Op Maat (SOM):
    • Samen met onze gewesten ondersteunen we lokale afdelingen, dagen we hen uit, en inspireren we hen met good practices van andere gewesten en lokale groepen. Heb je vragen over jouw lokaal, een tekort aan leiding of financiële zorgen? Wij bekijken samen met jou hoe we dat kunnen aanpakken.
  • We zien elkaar graag:
    • Op Ontsnapping, ons ontspanningsweekend
    • Tijdens onze kleinere sfeermomentjes in de loop van het jaar
    • Op de driejaarlijkse Parlez, een gezellige en informatieve gewestenavond

Praktische puntjes

• Wij vergaderen twee keer per maand op de Kolenmarkt, het Brussels Chirosecretariaat.
  • Voor de start van iedere vergadering koken en eten wij gezellig samen.
  • Je krijgt je vervoerskosten (en eventuele andere kosten) terugbetaald.
  • Spreekt vorming jou aan? Vind je gewesten en groepen ondersteunen interessant? Ben je een communicatiebeestje? Of is er nog iets anders aan het verbond dat je aanspreekt? Binnen het verbond bekijken we samen wat jou aanspreekt en hoeveel tijd je in jouw vrijwilligersengagement steekt.