Stadswerking Brussel

11 Chirogroepen in Brussel

In Brussel zijn verschillende Chirogroepen te vinden. Die bieden iedere zaterdag of zondag activiteiten aan voor kinderen en jongeren uit de buurt. 11 Brusselse Chirogroepen, 130 leiders en leidsters, en 1000 kinderen zorgen ervoor dat Chiro in Brussel leeft! In deze tweetalige en multiculturele stad zie je elk weekend kinderen en jongeren spelen op pleinen om zich samen uit te leven! Denderende pleinspelen, avontuurlijke stadsspelen, spannende bosspelen, creatieve expressies, het kan allemaal in de stad!

Extra ondersteuning voor de Chirogroepen

De Chirogroepen in Brussel staan vaak voor verschillende uitdagingen: leidingstekort, lokalenproblematiek, meertaligheid, culturele drempels verlagen, enzovoort. Daarom krijgen ze extra ondersteuning.

Die ondersteuning krijgt vorm via:

• De twee stadswerkers
  • Gewest Ket: een groep jonge vrijwilligers die allerlei plezante activiteiten op poten zet voor de Brusselse Chirogroepen
  • Aristoketten: een groep vrijwilligers die nadenkt over Chiro in Brussel en die manieren zoekt om met de Brusselse uitdagingen om te gaan

Wil je graag meer weten over de activiteiten van gewest Ket of ben je geïnteresseerd om zelf in het gewest te stappen? Neem een kijkje op hun website.

Stadswerkers Brussel

Heb je een vraag over de ondersteuning van de Brusselse Chirogroepen of wil je meer info over de stadswerking in Brussel? Neem contact op met de stadswerkers. Zij werken op het Brussels Chirosecretariaat (Kolenmarkt 85, 1000 Brussel).