Reis rond de wereld 2.0

Programma onverwacht in het water gevallen? Last minute activiteitje nodig? Reis rond de wereld is bij vele Chirogroepen een klassieker. Stop die klassieker eens in een nieuw jasje: ga zelf aan de slag met deze vier ideeën.

Location, location, location

Reis rond de wereld op een grasveld of in een lokaal is tof maar ga ook eens op zoek naar originelere locaties. Misschien is jullie lokaal speelbos van nature al bijna een klim- en klauterparcour. Of ga voor een meer urban versie en maak gebruik van de attributen die aanwezig zijn op het dorpsplein.

Voor jong en oud

Reis rond de wereld enkel voor de kleinste bengels? Dat dachten we niet! Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk een extreme versie voor de oudere afdelingen. Een zot parcours en speciale opdrachten tussenin verzekeren veel plezier, gelach en nostalgie.

Hallo, Bonjour, Olà

In Hollywoodfilms spreekt misschien iedereen op de wereld Engels, maar we weten allemaal dat dat in het echt niet het geval is. Maak het dus een echte wereldreis en experimenteer met de taal die de leden spreken als ze elkaar passeren tijdens het spel. Doe alle communicatie tijdens het spel eens in een vreemde taal, of laat iedereen een andere taal spreken en kijk wat er gebeurt. Geen talenknobbels in je groep? Probeer dan gebaren, het P-taaltje of verzin zelf een nieuwe taal.

De internationale tour op

“Grenzeloos Chiro!” roepen we dit jaar van de daken. Tijd dan dat we een internationaal tintje geven aan reis rond de wereld. Maak van elke hoek van het parcours een ander land met zijn eigen cultuur en gewoontes. Hou je natuurlijk wel ver van stereotypen en karikaturen, en behandel die andere culturen met respect. Of worden de leden reizende handelaars die op hun reisweg hun goederen moeten verkopen en zoveel mogelijk geld moeten verdienen? Opties genoeg.