Dit ontdek je op Accu

Geef je leden de tijd van hun leven!

Ontdek de zeven bouwstenen voor een zalig Chirospel

DITMUSA en VOWAS zijn geen namen van Italiaanse dorpjes. Het zijn superhandige vuistregels die je kan gebruiken bij het bedenken van een geniaal spel. DITMUSA staat voor Doel, Inkleding, Terrein, Materiaal, Uitleg, Spelregels en Aangepast. VOWAS betekent Veiligheid, Observeren, Waarderen, Aanpassen en Stimuleren. Op Accu ontdek je ook hoe je vlot je activiteit kan uitleggen, leuke tips om te variëren in je spel of wat de kenmerken van ‘goede begeleidingshouding’ zijn.

Verken leuke brainstormtechnieken

Zit je soms eens vast op een vergadering? Of wil je je creatieve grenzen verleggen? Op Accu maak je kennis met enkele vernieuwende manieren om creatief na te denken. Een mooi voorbeeld is ‘negatief brainstormen’: door een vraag om te draaien en dan naar oplossingen te zoeken, kun je tot goede ideeën komen. Voorbeeld: ‘Hoe zorg je ervoor dat rakwi’s zich doodvervelen op zondagmiddag?’ Geen spel voorzien, saaie spelletjes spelen, je voordoen als saaie leiding. Door die oplossingen om te draaien, verzin je soms de gekste ideeën!

Geniet samen met andere leiding

Leiding en aspi’s onder elkaar. Veel hoeven we daar niet over uit te leggen. Jonge leidsters en leiders met veel goesting in spelen en zich amuseren, komen samen op één plaats om aan Chiro te doen en bij te leren over leiding geven. Je wisselt uit over Chiro en soms maak je er vrienden voor het leven. 's Avonds zijn er gezellige avondactiviteiten met een glaasje, hét moment om nieuwe mensen te leren kennen. Het is ook leuk om nog eens samen met je medeleiding een uniek Chiromoment te beleven. Even weg van de wekelijkse spelnamiddag en Chiro ontdekken van een andere kant.

Voorbeeld van een week op Accu

Dagklapper accu