Back to top

Oud-leiding

2 

Wat is Chiro, nog meer dan spel
Een stuk van jezelf, ’t zit onder je vel

Chiro stopt nooit. Het zit in je bloed en het zit daar goed. Elke Chiromens heeft een band met Chiro die niet zomaar verdwijnt als je uit je Chirogroep stapt.
Wacht eens even, over hoeveel Chirobroers en –zussen spreken we dan zoal? En korte plus, maal, min en gedeeld door leert ons: 1 op de 10 Vlamingen heeft bij de Chiro gezeten! Conclusie: de Chiro is een heel groot netwerk! Bovendien ook een stevig en plezant netwerk: eentje van vrienden voor het leven, mensen waarop je kan rekenen, een grote bende speelse enthousiaste samenwerkers.
Heel wat oud-leiding komt nog regelmatig samen, om hun Chirogroep te helpen waar nodig en gewoon omdat dat plezant is. Hoe zit dat bij jou?

Een barbecue, weekendje, Nieuwjaarsdrink, … Oud-leidingsploegen organiseren jaarlijks massa’s toffe activiteiten. Ten voordele van de Chiro of gewoon om iedereen nog eens samen te brengen. Sommige ploegen zorgen voor het onderhoud en de verhuur van de lokalen of helpen om nieuwe leiding te vinden bij een leidingstekort. Soms zijn dat losse ploegjes waar telkens de nieuwe generatie het roer overneemt, soms heeft elke generatie zijn eigen ploeg en nog ergens anders is de oud-leidingsploeg een echte vzw. Al die verschillende ploegen worden aangedreven door het Chirogevoel: samen ooit in de Chiro gezeten te hebben.

Chirojeugd Vlaanderen wil die bewegingen meer ondersteunen. Omdat oud-leidingsploegen moeten blijven bestaan en omdat we ze graag willen ondersteunen en stimuleren. Daarom zoeken we de gegevens van jouw oud-leidingsploeg. Vul voor jouw oud-leidingsploeg dit formulier in. We houden jullie op de hoogte van het laatste Chironieuws en goeie ideetjes van andere oud-leidingsploegen en horen graag van jullie waar jullie mee bezig zijn.

Vragen over oud-leidingsploegen?
De werkgroep oud-leiding bedenkt acties om oud-leiding meer te betrekken bij de Chiro. Weet je hier graag meer over?