Op buitenlands kamp

Op buitenlands kamp

Op buitenlands kamp in tijden van corona

Update 30 september - 12 uur

Kan ons buitenlands kamp doorgaan?

Kunnen we in 2021 op buitenlands kamp? Daar kunnen we jammer genoeg nog geen duidelijkheid over geven. Je hoeft je plannen voor een buitenlands kamp zeker nog niet op te bergen. Let er wel op dat:

  • Je nog geen grote kosten maakt.
  • Je reservaties best nog even uitstelt (overnachting, tickets voor vervoer,...).
  • Als je toch iets reserveert, je goed de annuleringsvoorwaarden checkt.

Afgelopen zomer waren buitenlandse kampen tot 150 km buiten de landsgrenzen toegestaan. Dit omdat ouders hun kind in geval van ziekte moeten kunnen komen ophalen. Dit geldt momenteel nog altijd, tot er een nieuw besluit over gemaakt wordt. 

Al wie naar België terugkeert na een verblijf in het buitenland, moet vanaf nu binnen 48 uur vóór aankomst in België een Passenger Locator Form invullen.

Dit formulier moet ingevuld worden door iedereen die met het vliegtuig of per boot naar België reist en alle andere personen die naar België reizen, behalve: 1) wanneer ze minder dan 48 uur in België blijven, of ze 2) naar België terugkeren na een verblijf in het buitenland van minder dan 48 uur.

Formulier invullen

Op buitenlandskamp.be vind je meer informatie over deze richtlijnen alsook de specifieke richtlijnen voor Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Wat met kampen voorbij die 150km?

Dan kunnen jullie overmacht inroepen, gezien het wettelijk is vastgelegd dat jullie niet op buitenlands kamp mogen. Verwijs daarvoor naar het Ministrieel Besluit van 5 juni, artikel 8

Als je vliegtuigmaatschappij zelf annuleert, heb je natuurlijk ook automatisch recht op een tegemoetkoming. Al is het minder vanzelfsprekend dat dit gebeurt, gezien de grenzen op 15 juni terug open gaan. Neem dus best zelf contact op met de vliegtuigmaatschappij om overmacht in te roepen.

Hebben jullie hier nog concrete antwoorden over? Aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 03-231 07 95 (ma-vr 9-17u)  of via [email protected].