Picture perfect in vijf stappen

Picture perfect in vijf stappen

Haal die smartphones of camera’s maar boven, want de bivakzomer komt eraan. Sharen, liken en grappige comments geven: iedereen mag weten dat jullie op kamp gaan. Met deze vijf tips hou je het tof!

1.    De klaagmuur

In België beschermen we onze privacy. Zorg daarom dat je toestemming hebt van de ouders om hun kind te fotograferen. Zijn er ouders die dat liever niet willen? Dan moet je dat respecteren. Zo simpel is het. Omdat niemand onfeilbaar is, is het belangrijk dat ouders, leden en leiding een contactpersoon kunnen aanspreken. Duid iemand uit de leidingsploeg aan die verantwoordelijk is voor het fotobeheer. Wil iemand liever niet dat een foto van hem of haar online komt? Dan kan de verantwoordelijke die verwijderen. Eeuwige dank! 

Ontdek hoe het alweer zat met privacy.

2.    Gênante momenten, bikinibabes en blote basten

Tijdens het bivak zien we er niet altijd op ons paasbest uit. Daardoor is niet elke foto even stijlvol. Denk twee keer na voor je iets online publiceert. Niemand wil dat alle ouders die gênante foto gezien hebben, toch? Tijdens de warme zomermaanden durven leden en leiding weleens wat kleren uit te trekken. Die foto’s post je het beste niet openbaar.

3.    Facebookfamous, Instagram influencers of bangelijke bloggers?

Elk medium heeft andere eigenschappen. Een Facebookpagina is openbaar, een Facebookgroep kan besloten blijven. Instagram deelt ook met iedereen, maar een story blijft maar 24 uur bestaan. Is je blog goed beveiligd en moeten écht al die foto’s op je website? Lees meer over veilig online foto’s gebruiken.

4.    Who you gonna call? De bivakpermanentie!

Stel: je merkt plots dat je foto’s op Flickr buitensporige aandacht krijgen. Of je foto verschijnt plots op een website in een foute context. Dan sta je er niet alleen voor. Bel ons op 03-231 07 95. 

5.    Win, win, win!

Deel je foto’s tijdens de bivakzomer met #kampstagram en maak kans op leuke prijzen. De scouts, Kazou en KLJ doen ook mee, dus we moeten ons bewijzen. #AllemaalMooieMensenBijDeChiro


Check de wedstrijdvoorwaarden op kampstagram.be.