De 'Krinkels' van het buitenland

De 'Krinkels' van het buitenlandKrinkel, het tofste bivak van de afgelopen vier jaar. Iedereen die mee was, kijkt al uit naar de volgende editie. Maar wist je dat jeugdbewegingen in het buitenland hun eigen Krinkel organiseren? En dat jij zelfs met hen mee kan gaan?

Landslejr

De Deense jeugdbeweging FDF bijvoorbeeld, zij organiseren elke vijf jaar Landslejr ofwel National Camp. Dat kamp is meer dan dubbel zo groot als Krinkel en het vindt plaats in het FDF Outdoor Center Sletten. Daar komen alle kinderen en jongeren vanaf 12 jaar die in de FDF zitten bijeen om een onvergetelijk kamp te beleven, samen met meer dan 10 000 andere leden, leiders en leidsters. Een unieke ervaring die je als aspi(leiding) niet wil missen!

National Camp

Ook de Finse Nuori Kirkko Ry, oftwel The Young Church Association, organiseert een National Camp. Dat vond de afgelopen zomer voor de eerste keer plaats op het Partaharju-terrein in Pieksämäki, Finland. Daar komen meer dan 2000 kinderen en jongeren van 10 tot 29 jaar samen om een onvergetelijk kamp te beleven.


Krijg je al goesting om mee te gaan? Volg de sociale media van de Dienst Internationale Activiteiten. Zij houden je op de hoogte van alle activiteiten.