Welk type leiding ben jij? Doe de test!

Je hebt waarschijnlijk genoeg leiders en/of leidsters gehad om te bedenken welke types er zijn. De creatieve leidster (ik kom elke week verkleed naar de Chiro), het gewoontedier (na vier uur is 't verstoppertje), de democratische leidster (wat willen jullie doen?), en de principiële leider (de regels zijn de regels). Welk type leiding ben jij nu? Doe deze test en krik je zelfkennis op.

Ontdek Accu

'Het juiste type' bestaat niet

Het perfecte type leiding bestaat niet. Je past je houding het beste aan naargelang de situatie. Af en toe ben je een planner, dan weer pak je het allemaal spontaan aan. Soms beslis je zelf, dan weer laat je het aan je leden over. Af en toe doe je iets totaal nieuws, soms grijp je terug naar regelmaat. Het is handig als jij en je medeleiding elkaar op dat vlak aanvullen. Zo zorg je ervoor dat je leden structuur krijgen én wild mogen gaan; dat je ingaat op de dingen van het moment, maar ook in staat bent op voorhand een grote activiteit te plannen.