Animatortraject Op Maat

Animatortraject Op Maat

Een animatortraject waarin personen met een verstandelijke beperking de nodige ondersteuning krijgen.

Leiding zijn met een verstandelijke beperking of gedragsstoornis

Dat kan! Daar zijn we van overtuigd. Iedereen heeft talenten, het is enkel een kwestie om die op de juiste manier in te zetten. Het Animatortraject Op Maat helpt daar bij. Hoe doen we dat? Bekijk het hier!

We willen Chirogroepen ondersteunen om jongeren met een beperking of ernstige gedragsstoornis een rol te laten opnemen in de leidingsploeg. We zoeken samen met de leidingsploeg hoe we de talenten van deze jongeren ten volle kunnen inzetten.

Toegankelijke animatorcursussen

Om die jongeren voor te bereiden op hun engagement als leiding kunnen ze meegaan op animatorcursus. Dit zijn geen aparte cursussen. We maken er werk van dat onze cursussen vanaf 2019 meer toegankelijk zijn voor jongeren met een mentale beperking of gedragsstoornis.

Voor, tijdens en na de cursus kunnen de jongeren rekenen op ondersteuning op maat. Via een intakegesprek en een kennismakingsgesprek met cursusbegeleiding gaan we op zoek naar wat de extra noden zijn. We proberen de leidingsploeg hierbij zoveel mogelijk te betrekken.

Schema animatortraject

Welke cursussen?

Bij acht van onze animatorcursussen kan je bij de inschrijving een traject op maat aangaan, waarna je snel een mailtje krijgt om af te spreken voor een intakegesprek.

Bij deze cursussen is een animatortraject op maat mogelijk. Klik op de link en schrijf je meteen in voor de cursus! 

3-8 februari 2019 - Heidepark (Waasmunster)
4-9 maart 2019 - Heibrand (Westmalle)
4-9 maart 2019 - De Hagaard (Overijse)
8-13 april 2019 - Heibrand (Westmalle)
14-19 april 2019 - De Karmel (Brugge)
14-19 april 2019 - Heibrand (Westmalle)
2-7 juli 2019 - De Kalei (Dilsen-Stokkem)
24-29 augustus 2019 - De Hagaard (Overijse)

Dit project is een initiatief van Chirojeugd Vlaanderen, Hannibal, Kazou, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Konekt ondersteunt het project met hun inhoudelijke kennis. Dankzij de actieve financiële steun van Cera en de Vlaamse overheid wordt dit project realiteit. 

Afbeeldingsresultaat voor cera logoAfbeeldingsresultaat voor vlaanderen verbeelding werkt