Animatortraject Op Maat

Animatortraject Op Maat

Een animatortraject waarin personen met een verstandelijke beperking de nodige ondersteuning krijgen.

Leiding zijn met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsstoornis

Dat kan! Daar zijn we van overtuigd. Iedereen heeft talenten, het is enkel een kwestie om die op de juiste manier in te zetten. Het Animatortraject Op Maat helpt daar bij. Hoe doen we dat? Bekijk het hier!

Iedereen kan leiding worden 

We willen Chirogroepen ondersteunen om jongeren met een beperking of ernstige ontwikkelingsstoornis ook een rol te laten opnemen in de leidingsploeg. We zoeken samen met de leidingsploeg hoe we de talenten van deze jongeren ten volle kunnen inzetten. We denken waar nodig buiten de vaste hokjes en zoeken echt op maat naar de meest geschikte rol, waarbij deze jongere echt een meerwaarde is voor zijn/haar Chirogroep en er zelf ook veel plezier uit haalt. 

Op Accu met een beperking, zo gaat dat! 

Om je voor te bereiden op je engagement als leiding kan je ook als je een beperking hebt meegaan op animatorcursus. Dit zijn geen aparte cursussen. We maken er werk van dat onze cursussen vanaf 2019 meer toegankelijk zijn voor jongeren met een mentale beperking of ontwikkelingsstoornis.

Voor, tijdens en na de cursus kan je rekenen op ondersteuning op maat.

Voor de cursus

Met één of twee gesprekken op voorhand maken we op voorhand kennis met jou en luisteren we naar je verwachtingen. We leggen zelf uit hoe de cursus er uitziet en beantwoorden al je vragen. Ook gaan we in deze gesprekken op zoek naar welke ondersteuning er nodig is op cursus, en later ook in de leiding. We proberen de leidingsploeg hierbij zoveel mogelijk te betrekken.

Tijdens de cursus

Op cursus zelf ondersteunen we jou op maat. De cursus is geen aparte cursus, je zit gewoon met andere deelnemers in een leefgroep. We bekijken dag per dag en helemaal op maat welke aanpassingen en/of ondersteuning er nodig zijn.

Na de cursus

Na de cursus blijven we in contact met jou en jouw leidingsploeg. We volgen mee op hoe de stage verloopt. We zoeken mee naar de meest geschikte rol voor jou in de Chiro. Na de stage doen we een terugkoppelmoment waarbij we samen terugblikken op het afgelegde traject. 

Schema animatortraject

Welke cursussen?

Bij acht van onze animatorcursussen kan je bij de inschrijving een traject op maat aangaan, waarna je snel een mailtje krijgt om af te spreken voor een intakegesprek.

Bij deze cursussen is een animatortraject op maat mogelijk. Klik op de link en schrijf je meteen in voor de cursus! Duid zeker het vinkje aan, waarmee je aangeeft dat je een traject op maat wilt starten. 

3-8 februari 2019 - Heidepark (Waasmunster)
4-9 maart 2019 - Heibrand (Westmalle)
4-9 maart 2019 - De Hagaard (Overijse)
8-13 april 2019 - Heibrand (Westmalle)
8-13 april 2019 - De Hagaard (Overijse)
14-19 april 2019 - De Karmel (Brugge)
14-19 april 2019 - Heibrand (Westmalle)
2-7 juli 2019 - De Kalei (Dilsen-Stokkem)
24-29 augustus 2019 - De Hagaard (Overijse)

 

Dit project is een initiatief van Chirojeugd Vlaanderen, Hannibal, Kazou, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Konekt ondersteunt het project met hun inhoudelijke kennis. Dankzij de actieve financiële steun van Cera en de Vlaamse overheid wordt dit project realiteit. 

Afbeeldingsresultaat voor cera logoAfbeeldingsresultaat voor vlaanderen verbeelding werkt

Animatortraject Op Maat

Heb je een vraag over het Animatortraject Op Maat? Stuur ons hier een berichtje!