Back to top

Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Registratie stageplaatsen

0 

Als een deelnemer op jouw Chiro stage wil doen, moet je eerst je groep registreren als stageplaats op www.mijnkadervorming.be.

Hoe werkt dit?

  • Klik rechts op ‘registratie als stageplaatsverantwoordelijke’
  • Vul de gevraagde gegevens in. TIP: kies een algemeen e-mailadres van jouw Chirogroep, bijvoorbeeld info@chirohuppeldepup.be. Als jij dan met de Chiro stopt, kan jouw groep deze gegevens nog altijd gebruiken. 
  • Klik op ‘bevestig’.

Ziezo, nu is je stageplaats geregistreerd. Na de ontvangst van een bevestigingsmail, kan je inloggen. De stappen staan ook mooi uitgelegd in deze handleiding:

PDF-pictogram hoe_registreer_ik_mijn_stageplaats_-_handleiding.pdf (241.18 KB)

Het is belangrijk dat de stageplaatsverantwoordelijke voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • Heeft een attest van instructeur
  • Heeft een attest van hoofdanimator. Pas op: enkel geldig bij stagebegeleider kandidaat-animator en kandidaat-hoofdanimator!!
  • Heeft een diploma of getuigschrift hoger onderwijs van studies die minimaal zestig uren pedagogische vorming omvatten
  • Is een beroepskracht met pedagogische bevoegdheid op een jeugddienst of in het jeugdwerk
  • Heeft aantoonbare specifieke vorming gevolgd met betrekking tot het begeleiden van stagiairs in het jeugdwerk, bv. de workshop stagebegeleiding die gegeven wordt door de gewesten.

Het is niet nodig dat de stageplaatsverantwoordelijke alle stages begeleidt, dat mag gerust iemand anders zijn (met dezelfde voorwaarden). De stageplaatsverantwoordelijke is echter wel diegene die alle administratieve info in orde brengt.

Indien je de gegevens al doorgaf via het webformulier, registreren wij jullie groep en krijgt de stageplaatsverantwoordelijke een bevestigingsmail aan van de overheid. Hierin staan al jullie gegevens die in de KAVO-tool staan en het wachtwoord dat jullie nodig hebben om je aan te melden als stageplaats op www.mijnkadervorming.be.

Weet je iets niet of kan je er niet aan uit? Mail dan naar vorming@chiro.be of bel naar Frauke, Sarah of Hilde via 03-231 07 95.