Dag van de Jeugdbeweging

Jouw Chirogroep in de Klas

De dag van de jeugdbeweging is voor jouw Chirogroep de uitgelezen kans om nog wat promo te maken in de lagere  school in de buurt. Om het jouw Chirogroep nog gemakkelijker te maken, ontwikkelden Spoor ZeS en de Chiro in samenwerking met de andere jeugdbewegingen een lespakket voor de lagere school. De les werd zo gemaakt dat de leerkracht enkel nog maar een uurtje hoeft vrij te houden en gewoon de voorbereide les kan geven. Bekijk de handleiding voor leerkrachten. En bekijk de bijlagen of beluister de geluidsfragmenten.

Sinds 2014 is er ook een lespakket voor secundair onderwijs

Ga met het lespakket naar de school in de buurt en overtuig de leerkracht. Breng tijdens de les of in de pauze een bezoekje aan de kinderen die het lesje kregen en maak jouw Chirogroep ineens bekend. Op die manier kan je Chiro er laten uitspringen.

Werven op School was nog nooit zo gemakkelijk!

Om het je nog gemakkelijker te maken maakten we een actieplan. In 4 stappen nodigt jouw Chirogroep zich uit in de klas en ben je nieuwe leden aan het werven. Ook als je al genoeg leden hebt, is het voor je leden altijd tof om hun eigen leiding te mogen ontvangen in de klas.

Het eerste contact is altijd het moeilijkste, maar ook daar hebben we aan gedacht.We maakten een brief die je aan de school kan mailen of zenden. Omdat  het contact met de ouders nog veel belangrijker is, maakten we ook een briefje dat je kan meegeven met alle info over jouw Chirogroep.