3

Elke week opnieuw valt er voor iedereen tussen 6 en 18 jaar heel wat te beleven in de Chiro - meestal samen met leeftijdsgenoten, soms ook met de hele groep. En JIJ mag en kan ook in de Chiro komen, want iedereen is welkom!

• Wij spelen graag buiten op het plein en bouwen kampen in het bos of park.
  • De kleinsten verkleden zich soms en gaan dan op zoek naar de schat!
  • Vorige week speelden we baseball en dronken nadien een warme chocomelk in het lokaal.
  • De oudsten trekken graag op tocht en delen geheimen met elkaar.
  • Op kamp slapen we soms in een tent en steken we 's avonds een kampvuur aan!
  • Wij, wij zijn van de Chiro! Kom er bij!

Vul het formulier in en we laten je weten welke groepen er in je buurt zitten.

Wat is Chiro?

De leiding zorgt voor leuke activiteiten: een sluipspel in het bos of een detectivespel in de stad,  met z’n allen voetballen in het park, op tocht gaan, met de hele groep op kamp in de zomervakantie , enz.

Voor wie?

Vanaf 6 jaar ben je welkom in de Chiro. Je sluit gewoon aan bij je eigen leeftijdsgroep of afdeling.
De meeste Chirogroepen gebruiken de volgende benamingen voor hun afdelingen:

• ribbels: 6 - 7
  • speelclub: 8 - 9 jaar
  • rakwi: 10 - 11 jaar
  • tito: 12 - 13 jaar
  • keti: 14 - 15 jaar
  • aspi: 16 - 18 jaar

En als je 18 jaar bent, hoeft het niet te stoppen: daarna kan je leid(st)er worden!

Wanneer?

Elke zondag of zaterdag van het jaar ben je welkom en mag je meteen meedoen! Je mag altijd eerst een paar zondagen proberen of de Chiro jou bevalt. Daarna kan je je inschrijven.

Je bent verzekerd van zodra je eens meedoet. Na enkele keren proberen, vragen we dan om je lidgeld te betalen. Dat bedrag verschilt van groep tot groep, maar schommelt rond de 20 euro voor een heel jaar. Voor een weekend of kamp betaal je wat extra.

Waar vinden de activiteiten plaats?

De meeste Chiro’s hebben een eigen lokaal. Elke week spreken ze daar af met alle leden en leiding.  Wil je weten of er een Chiro is in jouw buurt?  Vul dan het formulier hier naast in.

Hoe kun je je inschrijven?

Je kan je inschrijven bij elke plaatselijke groep.  We kunnen je de informatie van een Chirogroep in jouw buurt bezorgen als je het formulier hier naast invult.  Je kan ook contact opnemen met het nationale secretariaat voor meer informatie : 03 - 231 07 95 of info@chiro.be.