Regionaal medewerker (M/V/X) Limburg

Chirojeugd-Vlaanderen vzw zoekt een regionaal medewerker (m/v/x) die instaat voor de ondersteuning van de verbondelijke vrijwilligersploeg van Limburg (70%), het Jongerenspel uitwerkt (20%) en deelneemt aan teammomenten (10%).

Het betreft een contract van 100% van onbepaalde duur. De aanwerving is voorzien op 10 september 2018.

De vaste standplaats is het regionaal Chirosecretariaat in Hasselt, Vaartstraat 11. Voor het jongerenspel wordt je verwacht op het nationaal Chirosecretariaat in Antwerpen, Kipdorp 30. Beide locaties zijn makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer.

Functie

Het team regio Limburg bestaat uit twee mensen. Samen met je collega ben jij verantwoordelijk voor alles wat regio Limburg betreft, zoals de verbondelijke vrijwilligersploeg ondersteunen, vormingsploegen ondersteunen, promotie van evenementen, groepen ondersteunen bij problemen, inhoudelijke methodieken uitwerken en zo meer. Taken kunnen onderling wisselen, maar de focus van jouw takenpakket ligt op de ondersteuning van de verbondswerking.

Je ondersteunt de verbondswerking van verbond Limburg.

• Je stuurt samen met de verbondsleiding de dagelijkse werking van het verbond aan.
  • Je ondersteunt en coacht de vrijwilligers van verbond Limburg om hun groepen en gewesten te ondersteunen, vorming en initiatieven te organiseren en om mee te bouwen aan de nationale structuur.
  • Je bereidt de verbondsvergaderingen mee voor en zorgt voor inhoudelijke achtergrond.
  • Je bent verantwoordelijk voor de goede werking van het regionaal secretariaat in Hasselt.
  • Je werkt mee aan en overlegt met de nationale werking.

Je werkt het jongerenspel uit

• Chirojeugd Vlaanderen werkt samen met Welzijnszorg en Broederlijk Delen jaarlijks twee jongerenspelen uit, respectievelijk rond armoede en een Noord-Zuidthema. Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van de spelen en de contacten met de partnerorganisaties.
  • Je zoekt een ploeg voor twee jongerenspelen en ondersteunt die procesmatig, inhoudelijk en technisch.

• Je neemt gemakkelijk initiatief en kunt goed omgaan met stresssituaties.
  • Je bent in staat zelfstandig te werken, je planning te maken en die in te vullen.
  • Je bent bereid tot frequent avond- en weekendwerk.
  • Je werkt ordelijk en stipt.
  • Je gelooft dat een jeugdbeweging een grote meerwaarde kan zijn voor kinderen en jongeren en wilt eraan meewerken om dat voor iedereen mogelijk te maken.
  • Je bent leergierig.

Verbondswerking

• Je kunt vrijwilligersploegen motiveren, enthousiasmeren en ondersteunen.
  • Je legt vlot contacten en kunt je aanpassen aan verschillende soorten ploegen.
  • Je kunt vlot in teamverband werken en bent bereid hierin flexibel te werken.
  • Je werkt correct en bent vriendelijk
  • Je gelooft in de kracht van vrijwilligers en handelt daarnaar.
  • Je kunt processen begeleiden en daarin het overzicht behouden.
  • Je kunt inhoud en doelstellingen omzetten in concrete acties: je kunt de Chirovisie vertalen in standpunten.

Jongerenspel

• De thema’s armoede en Noord-Zuid liggen je nauw aan het hart. Je vindt hierin snel je weg.
  • Je kunt vlot schrijven voor verschillende doelgroepen.
  • Je weet hoe een (Chiro)publicatie gemaakt wordt.
  • Je kunt input verwerken en uitschrijven, opbouwen en uitwerken tot een goede publicatie.
  • Je kunt werken met een strikte deadline.

Pluspunten (geen verwachtingen, wel mooi meegenomen)

• Kennis van de jeugdsector
  • Een diploma hoger of universitair onderwijs
  • Goed overweg kunnen met computer en internet en er graag over bijleren
  • Je bent goed op de hoogte van de actuele nationale Chirowerking en ‑visie.
  • Je beschikt over een rijbewijs.
  • Je woont in de provincie Limburg of bent bereid om je er te vestigen.

Wij bieden

• Een voltijds contract van 100% voor onbepaalde duur
  • Maaltijdcheques t.w.v. € 4 per dag
  • Een veelzijdige en creatieve job
  • Een aangenaam werkklimaat
  • Fietsvergoeding en volledige terugbetaling van het woon-werkverkeer via openbaar vervoer
  • Een job met een maatschappelijke meerwaarde
  • Veel mogelijkheden om vorming te volgen

Sollicitaties

We vragen je ten laatste op 17 augustus 2018 een gemotiveerde sollicitatiebrief met curriculum vitae te sturen naar Chirojeugd-Vlaanderen vzw, t.a.v. Patrick Cools, Kipdorp 30, 2000 Antwerpen, sollicitatie@chiro.be (vermeld "regio Limburg" in het onderwerp!).

Als je geselecteerd wordt, nodigen we je op 23 of 24 augustus 2018 uit voor een schriftelijke proef en eventueel later voor een mondelinge proef op 29 of 30 augustus 2018.

Voor inlichtingen over de functie neem je contact op met Sarah Plessers (03-231 07 95 of sarah.plessers@chiro.be) of Niels De Ceulaer (03-231 07 95 of niels.deceulaer@chiro.be)  Op aanvraag kun je een functiekaart verkrijgen (*de begrippen worden verduidelijkt in de functiekaart).

De Chiro streeft ernaar dat haar personeelsbestand een afspiegeling is van de diversiteit in de samenleving.

De Chiro is al ruim 80 jaar een jeugdbeweging. Ondertussen is ze omringd door drie andere organisaties: De Banier, de Chirohuizen en Pimento. Samen vormen ze één familie: de Groep Chiro. De Groep Chiro heeft meer dan 150 professionele medewerkers.

Chirojeugd Vlaanderen is met meer dan 107 000 leden de grootste jeugdbeweging in Vlaanderen. Als overkoepelende organisatie zetten we ons in om bijna 900 Chirogroepen te ondersteunen in hun autonome wekelijkse werking.

Je cv en brief of mail worden hooguit vijf jaar bijgehouden door de personeelsdienst in functie van een werfreserve. De selectiecommissie krijgt inzage voor de duur van de aanwervingsprocedure. Daarna hebben enkel de personeelsdienst, directie en de betrokken diensthoofden nog toegang. Met vragen over die bewaartermijn of je privacy kun je terecht bij Bart Boone (03-231 07 95 of privacy@chiro.be).