Back to top

Chirojeugd Vlaanderen ondertekent Pamflet 'Jeugdwerk werkt'

0 

Dat we als Chiro jongeren straffer maken, is niets nieuws. We bieden perspectief aan heel wat jongeren. Onze sector heeft enorm potentieel. We maken duizenden kinderen en jongeren warm voor de samenleving, voor zichzelf, voor hun buurt, voor elkaar. Ons doel? Die aantallen vermeerderen. Sociale en menselijke meerwaarde bieden, zoals we al honderd jaar doen. Jongeren doen participeren aan de samenleving.

Vooruit streven zit in ons jonge DNA en daarvoor willen we ook perspectief in ruil krijgen. Maar door de toenemende besparingen wordt het moeilijker en moeilijker om te blijven innoveren. Dik tegen onze goesting staat onze experimenteerruimte onder druk.

We kiezen er in de Chiro voor om te blijven experimenteren, en ervoor te zorgen dat we steeds meer jongeren blijven bereiken, ondanks de subsidiedruk. Want we vinden het belangrijk dat we met de Chiro alle kinderen een plaats moeten kunnen geven. Zo is er het Chiroproject BINT, dat vorig jaar subsidies zag verloren gaan, en andere experimenten als FLO krijgen geen ruimte meer voor subsidies. We willen sociale problemen aanpakken, maar we plooien alsmaar meer terug op onszelf.

De overheid staat voor een aantal maatschappelijke uitdagingen. Het jeugdige middenveld wil mee aan de kar te trekken om die aan te pakken. We willen samen meer mensen bereiken, meer drempels verlagen, meer uitdagingen aangaan en meer het verschil maken.

Meer dan ooit hebben we daarom een duurzaam beleid nodig voor jeugdorganisaties. Vanuit visie en gericht op de lange termijn. Met een overheid als partner die vertrouwt en investeert. We willen perspectief bieden aan de jeugd, en daarvoor perspectief krijgen. Want Jeugdwerk Werkt! Lees nu het volledige pamflet.

#jeugdwerkwerkt #samenjongerenstraffermaken