Nieuwe vzw-wet van kracht

Op 28 februari 2019 werd er een nieuwe vzw-wet goedgekeurd. Kom hier te weten wanneer jouw vzw in orde moet zijn met de nieuwe wetgeving.

Heeft jouw Chirogroep een vzw?

Bestaande vzw's moeten zich vanaf 1 januari 2020 aan een aantal dwingende bepalingen houden, maar ze hebben wel nog tijd tot 1 januari 2024 om hun statuten helemaal in orde te brengen. Wil je daar iets sneller in gaan, dan mag dat natuurlijk.

Is jouw groep van plan een vzw op te richten?

Voor nieuwe vzw's is de wet al van toepassing vanaf 1 mei 2019. Ben je dus van plan een vzw op te richten? Zorg dan dat de statuten rekening houden met die nieuwe vzw-wet.

Waar kan ik de juiste statuten terug vinden?

Op deze pagina kan je de juiste modelstatuten downloaden. Check ook de statutenbouwer voor het maken van nieuwe statuten.

Ondersteuning nodig?

Via Chirojeugd Vlaanderen kunnen jullie gebruikmaken van de ondersteuning van Scwitch, dat socioculturele verenigingen ondersteunt bij hun zakelijk beheer. Daarnaast zullen we in november en december infomomenten organiseren voor Chirogroepen met een vzw.