Nieuw in de leidingsploeg

Nieuw in de leidingsploeg

'Gaan ze mij wel aanvaarden?', 'Zal ik mij er wel thuis voelen? ' en 'Mag ik wel mee op café?'. Dat zijn enkele vragen die je als nieuwe leiding misschien 's nachts uit je slaap houden. En verdorie, het is spannend om in een bestaande ploeg terecht te komen! Zeker als er een hoop ervaren rotten tussen zitten die nog leiding hebben gegeven aan jou. Ooit waren zij stiekem je idool en plots staan jullie samen in leiding.
 

Enkele tips

 

Stel vragen


Je kent elkaar waarschijnlijk al, maar je hebt nog nooit echt samengewerkt. Die eerste vergaderingen zit je nog een beetje in een afwachtingsmodus. Vergeet vooral niet dat de oudere leiding er is om vragen aan te stellen. Doe dat ook aan je generatiegenoten: 'Wat denk jij hiervan?' of 'Is dit iets wat ik op de vergadering als puntje kan zetten?' Oudere leiding apprecieert het vaak als jij gebruikmaakt van hun expertise. Als je merkt dat je dat lastig vindt, kan je vragen om een peter- of metersysteem in het leven te roepen. Een peter of meter is je aanspreekpunt bij wie je altijd terechtkan met vragen.
 

Weerstand


Sommige mensen in de ploeg draaien al even mee. Daardoor kweekten ze bepaalde gewoonten. Zij organiseren al even de fuif en weten hoe dat moet. Als een nieuweling alles in vraag stelt, ervaren ze dat mogelijk als lastig. Hou rekening met dat soort gevoeligheden. Wie weet voerde de ploeg in het verleden al heel wat discussies, net over de zaken die jij in vraag stelt. Vraag dus eerst waarom iets op een bepaalde manier verloopt en luister naar de argumenten.
 

Durf nee te zeggen


Chiro is meer dan een Chironamiddag. Er is bijna elk weekend iets te doen. Bovendien ben je misschien een nieuwe opleiding of job begonnen en op kot gegaan. Dat zijn grote veranderingen, en je bent het nog niet gewoon om dat allemaal te combineren. Neem daarom niet te veel taken op. Leer eerst een activiteit in elkaar steken voor je een eetdag op poten gaat zetten. Daarvoor kan je op de expertise van de ervaren mensen uit je ploeg rekenen. Wees eerlijk: 'Ik denk niet dat ik daar dit jaar al klaar voor ben.'
 

Doe dingen samen


Het belangrijkste in het begin: dat je elkaar leert kennen. Misschien ziet die ene leider er wel streng uit, maar is hij net een echte teddybeer als je hem beter leert kennen. En ontdek je op café dat die intimiderende leidster met haar grote mond net als jij aan muurklimmen doet. Doe je best om alle leiding te leren kennen. Zo vermijd je kliekjes binnen de ploeg.
 

Kliekjes


Merk je dat er verschillende kliekjes ontstaan die regelmatig botsen met elkaar? Laat dat zeker vallen bij je groepsleiding of de VB. Jullie kunnen er met de ploeg over praten tijdens de leidingskring (zo noemen wij de vergadering met je leidingsploeg). Liever één verhitte vergadering waarin iedereen hun zegje kan doen en waarna je elkaar beter begrijpt dan een jaar vol opgekropte frustraties.