Back to top

Methodieken

Verschillende teams moeten samen een strategie bedenken om zoveel mogelijk M&M's te verzamelen. Deze M&M's zijn schaars en de teams mogen onderling niet communiceren. Deze methodiek draait om samen met je ploeg keuzes te maken wanneer het gaat om verdelen van schaarse middelen.
Thema: 
Spel
Methodiek om gewesters te laten nadenken over hoe ze kunnen inzetten op diversiteit in hun gewest. Bij voorkeur te doen op een SOM-vergadering waarbij van elk gewest een aantal mensen aanwezig zijn.
Thema: 
Diversiteit
Steun op maat
Methodiek om gewesters te ondersteunen inzake Steun Op Maat. Te doen op een vergadering waarbij van elk gewest van een bepaald verbond een aantal mensen aanwezig zijn, zodat de gewesters kunnen uitwisselen en elkaar kunnen helpen.
Thema: 
Steun op maat
Deze methodiek is een evaluatiemethodiek waarbij er positief geroddeld wordt over een medevrijwilligers/-leiding/-lid/-collega/...
Thema: 
Evaluatie
Methodiek ter stimulatie van ouderbetrokkenheid en -participatie. En wat is nu eigenlijk het verschil tussen die twee?
Thema: 
Ouders
Leer elkaar beter kennen door een vriendenboekje!
Thema: 
Kennismaking
Tussend'oortje
Een methodiek om een tekst (vb. een Chiroraaddocument) eens op een andere manier te bespreken. Bijkomend voordeel: met deze methodiek kan je ook checken hoe goed iedereen het document op voorhand heeft gelezen, als dit gevraagd was.
Thema: 
Kader
Deze methodiek hoort bij de brochure 'Leiding zoeken, binnenhalen en houden'. Die kan je via onderstaande link ook digitaal bekijken of gewoon bestellen.
Thema: 
Leidingstekort
Een nieuw trekkersduo zoeken in een verbond of gewest, nieuwe hoofdleiding zoeken... Niet gemakkelijk. Denk eerst na over wat het ideale trekkerduo nodig heeft. Laat daarna iedereen nadenken over wat hij/zij in de kast heeft en welke aanvulling ideaal zou zijn. Start van daaruit het gesprek. Ideaal gezien wordt dit begeleidt/gemodereerd door iemand die buiten de groep staat, zodat iedereen zijn stem even hard kan weerklinken.
Thema: 
Groepsleiding en VB's
5 impulsen voor je (kader)ploeg: Korte methodiekjes, spelletjes en andere ideetjes om de sfeer in je ploeg te bevorderen.
Thema: 
Kader
Spel
Tussend'oortje
Zingeving

Pagina's