Maak Het Mee!

Maak Het Mee!

Allemaal gemotiveerde mensen, die mannen en vrouwen van het gewest. Iedere week vergaderen ze, elke twee maanden boksen ze een heuse gewestavond in elkaar. Eén probleempje: er komt geen kat opdagen. Tot ze op een keer her en der een leider of leidster uit een lokale groep aanspreken. Massa’s volk. De traditionele uitnodiging deed het blijkbaar niet meer.
Hetzelfde verhaal bij de Chirogroep van Jeroen. De goede verstandhouding tussen aspi’s en leiders is altijd een gevoelige kwestie geweest op de voorwacht, tot de oranje bende zelf bij de organisatie betrokken wordt. Plots hebben ze niet meer het gevoel te moeten werken voor de leiders, want nu zijn ze zelf verantwoordelijk voor een geslaagd bivak.
En wie verantwoordelijk is voor iets, zorgt er ook voor dat het in orde komt. Dat hadden de leidsters en leiders van Utopia en Allewiejo al 13 jaar door. ’t Vensterke is niet voor niets het meest gelezen tijdschrift van Schaarbeek. Wat we met z’n allen doen, doen we beter. Jullie, Chirorotten, zijn wellicht de laatsten aan wie we dit moet vertellen. Maar toch… de overpeinzingen van Annelies tonen dat het op dit vlak ook nog wel eens durft mislopen in Chiro. En daarom dit jaar een jaarthema over participatie.