Inleefreis

Inleefreis 2020: Oeganda

Ben je tussen 18 en 28 jaar oud en leiding of kadervrijwilliger in de Chiro? Ben je gebeten door de internationale microbe en wil je de cultuur en het dagelijkse leven van Oeganda echt leren kennen? Altijd al benieuwd geweest naar de buitenlandse tegenhangers van onze Chiro? Ga dan met 11 andere Chirojongeren op inleefreis en ontdek Oeganda op een alternatieve manier.

Wat?

• We ontdekken Oeganda op een alternatieve manier: we organiseren een 'jongerenforum' met de Xaveri, de Oegandese partnerorganisatie van Chiro, met een mix van culturele, ontspannende en inhoudelijke activiteiten, we leren partnerorganisaties van Broederlijk Delen en hun projecten kennen en logeren enkele dagen bij gastgezinnen. We maken tot slot ook tijd voor enkele toeristische hoogtepunten van dit prachtige land.
  • De reis wordt begeleid door twee ervaren Chirovrijwilligers en ter plaatse ondersteund door de landenverantwoordelijke van Broederlijk Delen in Oeganda.
  • We bereiden de reis grondig voor: we maken inhoudelijk kennis met het land en centrale thema's van internationale solidariteit en we leren elkaar kennen tijdens twee voorbereidingsweekends.
  • We sluiten de reis af tijdens een terugkomweekend.

Voor wie?

• Je bent leiding of kaderleiding in de Chiro.
  • Je bent tussen 18 en 28 jaar.
  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels.
  • Je bent bereid om deel te nemen aan de voorbereidingsweekends en het terugkomweekend.
  • Je bent flexibel en staat open voor culturele verschillen.
  • Je bent bereid om drie weken in sobere materiële omstandigheden te leven, zowel qua comfort als qua voeding.
  • Je bent bereid om na de inleefreis een engagement op te nemen bij de Chiro en/of Broederlijk Delen. Dit kan bv. het uitwerken zijn van een spel of een Dubbelpuntartikel, meewerken aan een jongerenactiviteit van Broederlijk Delen,...

Praktisch?

• De inleefreis duurt ongeveer 18 dagen en gaat van start begin augustus. Hou de periode van 5 tot 31 augustus voorlopig vrij, de definitieve datum volgt snel.
  • Kostprijs: 1260 euro
  • Data voorbereidingsweekends: 14-16/2/20 en 30/4-2/5/20
  • Datum terugkomweekend: 25-26/9/20

Ben jij een geschikte kandidaat? Schrijf je dan zeker in via deze pagina voor 1 november. Op basis van de antwoorden en een eventueel gesprek kiezen wij 10 deelnemers. We gaan daarbij op zoek naar een goed evenwicht in leeftijd, geslacht en ervaring.

De inleefreis naar Oeganda is een samenwerking tussen Chirojeugd Vlaanderen en Broederlijk Delen

Logo Broederlijk Delen