Inleefreis

Inleefreis 2021: Oeganda

Ben je tussen 18 en 28 jaar oud en leiding of kadervrijwilliger in de Chiro? Ben je gebeten door de internationale microbe en wil je de cultuur en het dagelijkse leven van Oeganda echt leren kennen? Altijd al benieuwd geweest naar de buitenlandse tegenhangers van onze Chiro? Ga dan met negen andere Chirojongeren en twee begeleiders op inleefreis en ontdek Oeganda op een alternatieve manier.

Corona stak een stokje voor de inleefreis in 2020. Wij stellen alles in het werk om in 2021 naar Oeganda te gaan.* Stel jij je kandidaat?

Wat?

• We ontdekken Oeganda op een alternatieve manier: we organiseren een 'jongerenforum' met Xaveri, de Oegandese partnerorganisatie van de Chiro, met een mix van culturele, ontspannende en inhoudelijke activiteiten. We leren partnerorganisaties van Broederlijk Delen en hun projecten kennen en logeren enkele dagen bij gastgezinnen. We maken tot slot ook tijd voor enkele toeristische hoogtepunten van dit prachtige land.
  • De reis wordt begeleid door twee ervaren Chirovrijwilligers en ter plaatse ondersteund door de landenverantwoordelijke van Broederlijk Delen in Oeganda.
  • We bereiden de reis grondig voor: we maken inhoudelijk kennis met het land en centrale thema's van internationale solidariteit en we leren elkaar kennen tijdens twee voorbereidingsweekends.
  • We sluiten de reis af tijdens een terugkomweekend.

Voor wie?

• Je bent leiding of kaderleiding in de Chiro.
  • Je bent tussen 18 en 28 jaar.
  • Je kan je vlot uitdrukken in het Engels.
  • Je bent bereid om deel te nemen aan de voorbereidingsweekends en het terugkomweekend.
  • Je bent flexibel en staat open voor culturele verschillen.
  • Je bent bereid om drie weken in sobere materiële omstandigheden te leven, zowel qua comfort als qua voeding.
  • Je bent bereid om na de inleefreis een engagement op te nemen bij de Chiro en/of Broederlijk Delen. Dat kan bv. het uitwerken zijn van een spel of een Dubbelpuntartikel, meewerken aan een jongerenactiviteit van Broederlijk Delen, enz.

Praktisch?

• De inleefreis duurt ongeveer 18 dagen en gaat van start begin juli. Hou de periode van 1 tot 23 juli voorlopig vrij, de definitieve datum volgt snel.
  • Kostprijs: 1260 euro
  • Data voorbereidingsweekends: van 5 tot 7 februari en van 30 april tot 2 mei 2021
  • Datum terugkomweekend: 17 en 18 september 2021

Ben jij een geschikte kandidaat? Schrijf je dan zeker voor 1 november in via deze pagina. Op basis van de antwoorden en een eventueel gesprek kiezen wij tien deelnemers. We gaan daarbij op zoek naar een goed evenwicht in leeftijd, geslacht en ervaring.

De inleefreis naar Oeganda is een samenwerking tussen Chirojeugd Vlaanderen en Broederlijk Delen

* Of we kunnen afreizen, hangt natuurlijk af van hoe de coronapandemie evolueert en van het reisadvies voor Oeganda. Als de reis geannuleerd wordt, krijg je je geld gewoon terug.