Back to top

Jeugdbeleid

0 

Ik zit in de gemeentelijke jeugdraad, maar wat doe ik daar eigenlijk?
Hoe moet ik nu aan mijn leidingsploeg uitleggen wat een meerjarenplan is?
Help, we mogen niet meer fuiven in onze gemeente!
Waarvoor kan ik terecht bij de jeugddienst van mijn gemeente?

Herken je jezelf in één van die situaties of zit je met gelijkaardige vragen, dan ben je hier op de juiste plaats. Vind je toch niet direct het antwoord dat je zoekt of wil je graag advies? Het aanspreekpunt Jeugdbeleid van de commissie Jeugdbeleid helpt je graag verder met al je vragen over het lokaal jeugdbeleid zoals jeugdraden, fuiven en meerjarenplannen.

 

Jeugdraden

Op deze pagina vind je alles over de jeugdraad:

Interessante publicaties en links:

 

Het Meerjarenplan

Op deze pagina vind je alles over het meerjarenplan en de BBC. Wat is een meerjarenplan? Waarom is een meerjarenplan belangrijk? Hoe bepaal ik mee de plannen die de gemeente zal uitvoeren?

Interessante publicaties en links:

 

De Jeugddienst

Op deze pagina vind je alles over de jeugddienst. Wat is een jeugddienst, waarvoor kan je er allemaal terecht? Op welke manieren kan een gemeente het lokale jeugdwerk ondersteunen?

Interessante publicaties en links:

  • Brochure gemeentelijke jeugddienst in de kijker: over het profiel van de jeugdconsulent, de taakbeschrijving en de plaats van de jeugddienst in de gemeente.
  • VVJ-Karuur: deze organisatie versterkt het lokale jeugdbeleid en ondersteunt o.a. de jeugdconsulenten. Op de site vind je een uitgebreide databank van termen en begrippen uit het jeugdbeleid. 

 

Fuiven

Een feestje bouwen, maar je weet niet goed hoe er aan te beginnen? Hoe zit dat met de alcoholwetgeving? Moet ik oordopjes ter bischikking stellen? Op deze pagina lees je er alles over.

 

Interessante publicaties en links:

 

Andere interessante publicaties en links

  • jeugdbeleidslinks: deze pagina biedt een overzicht van belangrijke partners in het jeugdbeleidslandschap, handig als je bijvoorbeeld graag op de hoogte gehouden wordt van actuele nieuwtjes in jeugdbeleidsland.
  • FAQ Jeugdbeleid: Over wetgeving, GAS en andere veel gestelde vragen.
  • 0-meting jeugdbeleid in lokale besturen: een onderzoek dat peilt naar de veranderingen van de nieuwe planningscontext t.o.v. het vroegere jeugdbeleidsplan.
  • Kindvriendelijke steden en gemeenten: op deze site vind je informatie over hoe je met de gemeente bouwt aan een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente.