Gezocht: Vrijwilligers voor de commissie duurzaamheid

Iets voor jou?

• Ben jij in het dagelijks leven bezig met duurzaamheid en milieu? Of ben je gewoon geïnteresseerd in het thema?
  • Heb jij een hart voor Chiro en het milieu?
  • Heb jij een mening over hoe we de Chiro duurzamer kunnen maken?

Commissie Duurzaamheid

De commissie heeft als doel het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de Chiro. Via sociale media, de Chirosite en dubbelpunt verspreid ze allerlei concrete tips over hoe je als Chirogroep je werking duurzamer kan organiseren op vlak van infrastructuur, voeding, afval, materiaalbeheer enzoverder. Momenteel werken ze ook aan een workshop die Chirogroepen concreet kan verder helpen met het duurzamer maken van hun Chirogroep. Daarnaast geeft de commissie duurzaamheid ook ecologisch advies aan eigen grote Chiro-evenementen en cursussen.

De commissie duurzaamheid...

• ... bouwt expertise op
  • ... sensibiliseert en creëert bewustwording binnen onze Chirogroepen en Chirostructuur
  • ... reikt informatie aan door onder andere vragen te beantwoorden en workshops te geven
  • ... zet samenwerkingen op poten met andere jeugdbewegingen en themaspecifieke organisaties
  • ... geeft aanbevelingen aan de nationale evenementen, cursussen en dagelijkse werking

• We vergaderen één keer per maand
  • Locatie: Antwerpen en Gent
  • Voor de vergadering eten we samen, deze maaltijd wordt betaald door de Chiro
  • Vervoersonkosten worden terugbetaald.

Interesse?

Stuur een mailtje naar [email protected]!