Commissie Diversiteit

WIE ZIJN WE?

Als Commissie Diversiteit volgen wij de thema's diversiteit en toegankelijkheid in de Chiro op. Zo werken wij allerlei spelen, workshops, acties en projecten uit. Daarnaast geven we ook vorming over verschillende thema's rond diversiteit.

Wij bestaan uit een groep vrijwillige (oud-)Chiroleid(st)ers die geïnteresseerd zijn in diversiteit en die gemotiveerd zijn om de Chirobeweging zo divers en toegankelijk mogelijk te maken.

WAT DOEN WE?

• We werken aan tal van acties en projecten om Chiro toegankelijk te maken voor iedereen. Enkele voorbeelden daarvan zijn Iedereen Mee Op Kamp, Leiding Op Maat en Chiro Voor Chiro.
  • We geven steun op maat aan verbonden, gewesten en lokale Chirogroepen over thema's als toegankelijkheid en inclusie.
  • We werken mee aan het diversiteitsplan van Chirojeugd Vlaanderen in samenwerking met de diversiteitsmedewerker, en zetten dus als vrijwilligersploeg onze stempel onder het diversiteitsbeleid van de Chiro.
  • We geven workshops op animatorcursussen en nationale Chiro-evenementen over -hoe kan het ook anders- diversiteit in de Chiro. Je kan onze workshops ook aanvragen voor jouw gewest- of Chirogroep. Wat bieden wij aan?
    • Spelen met diversiteit: Een leidster met een autismespectrumstoornis, een aspi die zijn kampgeld niet kan betalen, een rakwi met ADHD, een leidster met een hoofddoek. Ontdek in deze workshop hoe je daarmee omgaat.
    • All Aboard kaartspel: Speel het kwartet, los vragen op, discussieer en zorg ervoor dat je Chirogroep er voor iedereen kan zijn.
    • Chiropoly: Koop een kampgrond en bouw er bivaktenten op, ga langs De Banier zonder te betalen, zorg ervoor dat je Chirogroep niet failliet gaat maar vooral: maak je Chirowerking betaalbaar voor iedereen.
    • SOS ASS: Hoe ga je om met kinderen met autisme (ASS) in je Chirogroep? Leer meer over ASS en ga naar huis met tips & tricks!
    • Bakbananen en carapils: binnenkort beschikbaar! Houd onze media in de gaten voor updates!
  • We organiseren samen met Spoor ZES Chirovuur, een vormingsweekend over inclusie, diversiteit, solidariteit en innerlijkheid.
  • We vergaderen één keer per maand in Antwerpen, Gent of Brussel.

Maak deel uit van de Commissie Diversiteit!

Spreekt onze werking jou aan? Wil je graag deel uitmaken van onze commissie? Stuur een mailtje naar [email protected]

Volg je ons al?

Volg ons op Facebook!