Commissie Diversiteit

WIE ZIJN WE?

De commissie Diversiteit volgt de thema's diversiteit en toegankelijkheid in de Chiro op.  Ze werken daarvoor allerlei uitgaven, spelen en workshops uit,werken acties en projecten uit en geven vorming.

De commissie bestaat uit vrijwillige (oud-)Chiroleid(st)ers die geïnteresseerd zijn in die thema's en graag willen werken aan een diverse en toegankelijke Chirobeweging.

WAT DOEN WE?

• We werken aan tal van acties en projecten om Chiro toegankelijk te maken voor iedereen. Enkele voorbeelden daarvan zijn Iedereen Mee Op Kamp, Leiding Op Maat en Chiro Voor Chiro.
  • We geven steun op maat aan verbonden, gewesten en lokale Chirogroepen over thema's als toegankelijkheid en inclusie.

• We werken mee aan het diversiteitsplan van Chirojeugd Vlaanderen in samenwerking met de diversiteitsmedewerker, en zetten dus als vrijwilligersploeg onze stempel onder het diversiteitsbeleid van de Chiro.

• We geven workshops op animatorcursussen en nationale Chiro-evenementen over -hoe kan het ook anders- diversiteit in de Chiro.
  • We werken mee aan een vernieuwd hoofdanimatortraject en tekenen daarvoor een themaweekend over diversiteit uit. Volgend werkjaar zal dit weekend voor de eerste keer doorgaan.
  • We vergaderen één keer per maand in Antwerpen, Gent of Brussel.

Volg ons op Facebook!