Weekends en meerdaagse activiteiten

Weekends en meerdaagse activiteiten

Mogen we terug op weekend?

Weekends en meerdaagse activiteiten

Momenteel raden we activiteiten met overnachting of weekends nog af in Chiroverband. Vanaf 1 juli zijn kampen en weekends wel opnieuw toegelaten, in bubbels van 50 personen.

Meer informatie over hoe jullie een kamp of weekend in de zomer veilig kunnen organiseren vind je op deze webpagina en alles over meerdaagses op kamp staat hier.

Kan je het geplande weekend uitstellen naar bijvoorbeeld het najaar in plaats van af te gelasten? Kies daar dan voor. Zo kan je gemaakte kosten recupereren en kan je de geboekte locatie gebruiken voor een ander weekend. Op Ikorganiseer.be vind je onder andere meer tips over hoe je kan omgaan met al gemaakte kosten.

Een leidingsweekend om het kamp voor te bereiden? Ook dat gaat beter niet door vóór 1 juli.

Mijn weekendplaats is geannuleerd, wat nu?

Zowel voor jeugdbewegingen als voor uitbaters is er sprake van overmacht. Wie dan naar wie moet kijken, is niet zo eenvoudig. We roepen vooral op tot solidariteit langs beide kanten. Praat erover met de uitbater en bekijk hoe jullie tot een compromis kunnen komen.


We raden aan om contact op te nemen met je verhuurder, de situatie te bespreken en samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Probeer vanuit een solidariteitsgedachte te streven naar een compromis want voor beide partijen heeft deze situatie een negatieve financiële impact. Zeker als je dat geldbedrag als groep niet (onmiddellijk) nodig hebt, roepen we op om je flexibel op te stellen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Waardebonnen aanvaarden die jeugdverblijfplaatsen uitkeren (in plaats van de waarborg te laten terugbetalen). Op die manier komen zij niet in financiële moeilijkheden en ben je als groep je geld niet kwijt want je kan de waardebon later inruilen bij een nieuwe boeking.
  • Als je al een andere datum wil of kan vastleggen voor deze activiteit en je kan als groep het geld even missen, kan je meteen herboeken. De waarborg is dan alvast betaald. 
  • Laat het even rusten en bekijk het later opnieuw. Misschien is er tegen dan meer nieuws over eventuele steunmaatregelen waar jullie (of de leverancier of verhuurder) een beroep op kunnen doen. Uiteraard valt dat niet te garanderen.
  • Een deel van het geldbedrag (of het volledige) kwijtschelden
  •  … 


Meer info hierover vind je op de website van De Ambrassade.

 

Bezorgd over jullie financiële situatie? Met dit stappenplan breng je de financiële situatie van je groep in kaart.

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr 9-17u).