Pretesting voor het kamp?

Pretesting voor het kamp?

Dit weekend kwam er een oproep om alle deelnemers aan jeugdkampen op voorhand te testen. De Chiro, en bij uitbreiding de hele jeugdwerksector, is geen voorstander van verplichte pretesting omdat daar enkele moeilijkheden en voorwaarden aan verbonden zijn.

 

  1. Je laten testen mag geen deelnamevoorwaarde zijn. Je mag dus niemand weigeren met als reden dat ze niet getest zijn. 
  2. Testing leidt niet tot extra versoepelingen op kamp. De kampregels zijn vastgelegd en blijven gelden voor iedereen, ook als je getest bent. 
  3. Testen kosten geld! We willen niet dat de prijs voor deelname stijgt en de meest kwetsbare jongeren daardoor uit de boot vallen.
  4. Je laten testen is niet altijd aangenaam. Voor kinderen en jongeren die voor het eerst meegaan, kan dit ervoor zorgen dat ze afhaken.
  5. Zelf- en sneltesten zijn minder betrouwbaar en een negatief resultaat sluit niet uit dat je toch besmet bent. De kans bestaat dus nog altijd dat er zich een besmetting voordoet. 
  6. Het is heel wat extra werk en rompslomp om dat te organiseren en erover te communiceren. De huidige jeugdwerkregels leggen al zeer veel werk en verantwoordelijkheden bij de leiding.
  7. Getest moeten worden schrikt sommige kinderen en jongeren af om mee op kamp te gaan.

De jeugdwerkregels kwamen tot stand in overleg met experten. De piste van pretesting is ook daar besproken en er werd om de bovenstaande redenen niet verplicht.

Heb je hulp of advies nodig? Bel ons via 03 231 07 95 of mail naar [email protected].

 

Ook interessant