Op buitenlands kamp

Op buitenlands kamp

Op buitenlands kamp in tijden van corona

Kan ons buitenlands kamp doorgaan?

Enkel buitenlandse kampen tot 150 km buiten de landsgrenzen zijn toegestaan. Dit omdat ouders hun kind in geval van ziekte moeten kunnen komen ophalen. Concreet betekent dit dat we voor alle andere buitenlandse kampen adviseren om uit te kijken naar een binnenlands alternatief.

Op buitenlandskamp.be vind je meer informatie over deze richtlijnen alsook de specifieke richtlijnen voor Nederland, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

Wat met kampen voorbij die 150km?

Dan kunnen jullie overmacht inroepen, gezien het wettelijk is vastgelegd dat jullie niet op buitenlands kamp mogen. Verwijs daarvoor naar het Ministrieel Besluit van 5 juni, artikel 8

Als je vliegtuigmaatschappij zelf annuleert, heb je natuurlijk ook automatisch recht op een tegemoetkoming. Al is het minder vanzelfsprekend dat dit gebeurt, gezien de grenzen op 15 juni terug open gaan. Neem dus best zelf contact op met de vliegtuigmaatschappij om overmacht in te roepen.

Hebben jullie hier nog concrete antwoorden over? Aarzel dan niet om ons te contacteren op het nummer 03-231 07 95 (ma-vr 9-17u)  of via [email protected].