Hygiëne op de Chiro

Handen wassen, handen wassen, ...

Hygiëne in coronatijden

Of we ons nu in code geel, oranje of rood bevinden. Deze hygiënemaatregelen zullen een heel werkjaar blijven gelden.

Persoonlijke hygiëne

Volg de gebruikelijke hygiënemaatregelen:

• Handen regelmatig wassen. Zeker voor en na:
    • een activiteit
    • een maaltijd (inclusief tussendoortjes)
    • een toiletbezoek
  • Hoesten en niezen in je elleboog
  • Eenmalig gebruik van papieren zakdoeken i.p.v. stoffen zakdoeken
  • Eenmalig gebruik van papieren handdoeken na het handen wassen
  • Gebruik afsluitbare vuilnisbakken om die papieren zak- en handdoeken in te gooien, die je liefst niet met je handen moet openen (pedaalemmers zijn ideaal)
  • Informeer je leden en hang posters op (pictogrammen met maatregelen, handen wassen, enz.)

Infrastructuur

• Reinig contactoppervlakken die door meerdere bubbels gebruikt worden. Doe dat telkens nadat daar ‘een bubbel geweest is’. Op het einde van jullie Chiroactiviteit maak je alles grondig schoon.
  • Verlucht gebouwen, ook tijdens de activiteiten. Laat ze overdag zoveel mogelijk open staan (als het niet regent).

Code geel en oranje

• Hou materiaal zoveel mogelijk binnen de bubbels.
  • Moet je toch gemeenschappelijk iets gebruiken of materiaal uitwisselenReinig of ontsmet dat dan telkens tussendoor.

Code rood

Vermijd activiteiten of spelen waar er veel materiaal binnen de bubbel gedeeld moet worden. Laat leden bijvoorbeeld eigen spel -of knutselmateriaal meenemen.
Moet je toch binnen de bubbel gemeenschappelijk iets gebruiken of materiaal uitwisselen? Reinig of ontsmet dat dan telkens tussendoor.