Hygiëne in de Chiro

Handen wassen, handen wassen, ...

Hygiëne in coronatijden

Deze hygiënemaatregelen zullen een heel werkjaar blijven gelden.

Persoonlijke hygiëne

Volg de gebruikelijke hygiënemaatregelen:

• Handen regelmatig wassen. Zeker voor en na:
    • een activiteit
    • een maaltijd (inclusief tussendoortjes)
    • een toiletbezoek
  • Hoesten en niezen in je elleboog
  • Eenmalig gebruik van papieren zakdoeken i.p.v. stoffen zakdoeken
  • Eenmalig gebruik van papieren handdoeken na het handen wassen
  • Gebruik afsluitbare vuilnisbakken om die papieren zak- en handdoeken in te gooien, die je liefst niet met je handen moet openen (pedaalemmers zijn ideaal)
  • Informeer je leden en hang posters op (pictogrammen met maatregelen, handen wassen, enz.)

Infrastructuur

• Reinig contactoppervlakken die door meerdere groepen gebruikt worden. Doe dat telkens nadat daar ‘een groep geweest is’. Op het einde van jullie Chiroactiviteit maak je alles grondig schoon.
  • Verlucht gebouwen, ook tijdens de activiteiten. Laat ze overdag zoveel mogelijk open staan.

Materiaal

Doe geen activiteiten of spelen waar er veel materiaal binnen de groep gedeeld moet worden. Laat leden bijvoorbeeld eigen spel- of knutselmateriaal meenemen.

Moet je toch binnen de groep gemeenschappelijk iets gebruiken of materiaal uitwisselen? Reinig of ontsmet dat dan telkens tussendoor.