Gaat het kamp door? De Chiro maakt er werk van!

Gaat het kamp door? De Chiro maakt er werk van!

Allemaal samen hopen op een bivakzomer

Zullen we op kamp kunnen gaan? Voorlopig is het nog even afwachten, maar dat is niet erg want we zitten niet stil! Achter de schermen hebben we regelmatig overleg en nauw contact met enkele partners. Samen hebben we één doel: een geslaagde zomer realiseren voor kinderen en jongeren. 

Keep calm

We zijn op zoek naar duidelijkheid, maar we willen daar ook niet te snel in gaan. Nu druk zetten om al een beslissing te nemen voor de zomer(kampen) zou tot voortijdige drastische beslissingen leiden en dus in ons nadeel spelen. Op termijn willen we natuurlijk duidelijkheid, zodat de vlotte organisatie van de kampen niet in het gedrang komt. Maar daarvoor is het nu nog nét iets te vroeg. 


Ondertussen zorgen we dat onze bezorgdheden en aanbevelingen tot bij de gemeenten, ministers, beleidsmakers en de Nationale Veiligheidsraad terechtkomen. Op die manier verliezen ze het belang van de jeugdkampen en andere jeugdwerkinitiatieven niet uit het oog. 


Onthoud: keep calm, we maken er werk van!


Meer info hierover vind je op de website van de Vlaamse Jeugdraad.

Volg het op de voet

Onze aanbevelingen over de zomerkampen en andere corona-updates blijven we delen op de Chirosite en via Facebook en Instagram.