Evenementen en eetfestijnen

Evenementen en eetfestijnen

Coronamaatregelen werkjaar '20-'21

Update 28 oktober: Momenteel is het organiseren van evenement en eetfestijnen niet toegestaan. 

De huidige jeugdwerkregels zijn enkel van toepassing op activiteiten binnen je gewone Chirowerking. Zodra je iets voor externen organiseert, spreken we van een evenement. 
Momenteel is het organiseren van een evenement niet toegestaan. 

Hoe organiseer je een evenement? 

Een evenement kan een muziekevenement maar ook een quiz, café of andere soort bijeenkomst zijn. 

  • De huidige maximumcapaciteit is 200 personen binnen en 400 personen buiten.
  • Het is zowel voor bezoekers als voor medewerkers verplicht een mondmasker te dragen en je moet de aanwezigheden registreren.
  • Volgens de huidige samenlevingsregels mag je maximaal met 4 personen deelnemen aan een evenement of op café gaan. Dat geldt dus ook voor jullie evenement. 
  • Controleer wat de huidige afspraken in jouw gemeente zijn en vraag toestemming om jouw evenement te laten doorgaan.

ikorganiseer.be vertaalde de protocollen op maat van de jeugdsector en goot ze in een draaiboek. Organiseer jullie evenement dus op basis van dat draaiboek en hou ikorganiseer.be in de gaten voor de nieuwste informatie. Je vindt er ook meer informatie en sensibiliseringsmateriaal voor jouw evenement.

Verder is er een online tool (COVID Event Risk Model) ontwikkeld waar je kan testen of jouw evenement veilig genoeg is. 

Wat met eetfestijnen? 

Eetfestijnen kunnen enkel doorgaan als ze verzorgd worden (zowel bereiding als bediening) door een professionele catering/traiteur of gelijkaardige onderneming. We raden jullie dus aan om eerder te kiezen voor afhaalacties, waar je wel nog zelf het eten kan bereiden of andere evenementen (waar eten serveren niet het hoofddoel is).

Opgelet! In periodes wanneer de horeca gesloten is. Is het voor Chirogroepen niet mogelijk is om cafés, winterbars of eetfestijnen te organiseren.


Toets jouw evenement ook zeker af bij het lokaal bestuur van jouw stad/gemeente om te zien welke mogelijkheden er zijn voor jouw type van evenement. Finaal heb je ook de goedkeuring nodig van dat lokaal bestuur.

 

Bezorgd over jullie financiële situatie? Met dit stappenplan breng je de financiële situatie van je groep in kaart.

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr van 9 tot 17 uur).