Coronarichtlijnen voor kader

Coronarichtlijnen voor kader

Gewesten, verbonden en nationale ploegen

Coronaproof aan de slag met je gewest-, verbonds- of nationale ploeg

Het is mogelijk om met je ploeg (+18) activiteiten te doen of te vergaderen:

🟡Code geel: In een groep van maximaal 50 personen.
🟠Code oranje: In een groep van maximaal 20 personen binnen en 50 personen buiten.
🔴Code rood: Voorlopig nog onduidelijk.


Op voorwaarde dat:

  • Social distancing wordt gerespecteerd.
  • Als de afstand niet bewaard kan worden, dan worden er mondmaskers gedragen.
  • De voorkeur gaat uit naar buitenactiviteiten.

Activiteiten met de eigen ploeg

Vergaderen en andere activiteiten

Dat kan fysiek als je gedurende de hele activiteit 1,5 m afstand kan houden. Als het niet mogelijk is om afstand te houden, dan draag je een mondmasker. De vergadering of activiteit vindt bij voorkeur buiten plaats. Overweeg of fysiek samenkomen een meerwaarde geeft, digitale vergaderingen blijven natuurlijk veiliger. 

Overnachten

We adviseren om activiteiten met je ploeg zonder overnachting te doen. Het kan wel onder dezelfde voorwaarden als hierboven (afstand, mondmaskers, enz.). Overnachten op die manier is niet evident. Daarom raden we aan om je te bezinnen over de meerwaarde daarvan. 

  • Is het realistisch om je een heel weekend (ook tijdens het eten, slapen en ontspannende momenten) aan die maatregelen te houden? 
  • Kunnen jullie hetzelfde doel zonder overnachtingen bereiken? Dan raden we aan om je activiteit zonder overnachting te organiseren.
  • Check bovendien of iedereen van de ploeg het ziet zitten om te overnachten. 
  • Bespreek dit altijd goed met je ploeg én je beroepskracht. We rekenen erop dat jullie hier goede afwegingen over kunnen maken. 

Meerdere ploegen samenbrengen

Vergaderen en andere activiteiten

Als je andere ploegen samenbrengt (bijvoorbeeld gewesten die een activiteit doen voor meerdere leidingsploegen, verbonden die een activiteit doen voor hun gewestploegen, enz.), dan kan dat fysiek als je gedurende de hele activiteit 1,5 m afstand kan houden. Als het niet mogelijk is om afstand te houden, dan draag je een mondmasker. De vergadering of activiteit vindt bij voorkeur buiten plaats. Overweeg ook hier of fysiek samenkomen een meerwaarde geeft, digitale vergaderingen blijven natuurlijk veiliger. 


Overnachten

We raden sterk aan om niet te overnachten. Je brengt mensen van meerdere ploegen en gemeenten samen.Dat zijn contacten die er niet standaard zijn. Wil je toch een activiteit met overnachting doen? Weeg dit dan goed af: 

  • Is het überhaupt haalbaar om de hele tijd afstand te houden van elkaar en geeft het dan nog een meerwaarde om te overnachten?
  • Ziet iedereen dat zitten? 
  • Bespreek dit altijd goed met je ploeg én je beroepskracht. We rekenen erop dat jullie hier goede afwegingen over kunnen maken.

Wat met onze cursussen?

We wachten hiervoor nog even op meer info voor de brede sector.