Coronamaatregelen in een notendop

januari 2021

Op 30 oktober 2020 werden er verstrengde regels afgekondigd voor heel het land. In samenspraak met virologen en beleidsmakers werd er beslist dat enkel aanbod tot en met 12 jaar nog kan plaats vinden.

Gezien de huidige omstandigheden hebben wij er alle begrip voor wanneer groepen, maar ook leiding, leden en ouders het niet zien zitten, om nu activiteiten te organiseren of er aan deel te nemen. Wanneer je wel nog werking wil organiseren dan vragen we om zeer verantwoordelijk met de regels om te gaan. Voorzichtigheid is nu topprioriteit!

Stem daarbij ook zeker af met jullie stad, gemeente en provincie aangezien ook zij nog bijkomende maatregelen kunnen opleggen.

Overzicht actuele jeugdwerkregels

De leeftijdsgrens ligt op 12 vs +12 jaar. Daarom wordt ervoor gekozen om te werken met geboortejaren. Vanaf 01/01/2021 zijn onderstaande geboortejaren van toepassing.

De categorie -12 jarigen zijn alle kinderen geboren in 2009 of later.

De categorie +12 jarigen zijn alle kinderen geboren in 2008 of vroeger.

Activiteiten met leden (tot en met 12 jaar)

• Werk in groepen van max. 50 personen.
  • Social distancing (1,5 m afstand) is niet verplicht tussen leden onderling, wel voor leiding en tussen leiding onderling.
  • Leiding draagt zowel voor, na als tijdens activiteiten een mondmasker.
  • Activiteiten vinden zoveel mogelijk buiten plaats. Gaat de activiteit toch binnen door, probeer dan de groep kleiner te maken.
  • Vermijd intens fysiek contact.
  • Overnachtingen zijn niet langer toegestaan. Ook niet tijdens de kerstvakantie.
  • Volg de hygiënemaatregelen op!

Activiteiten met leden (+12)

• Fysieke activiteiten voor +12 kunnen voorlopig niet doorgaan. Wel moedigen we jullie aan om na te denken over een (digitaal) alternatief.

Activiteiten en vergaderingen met leiding (+18)

• Fysieke activiteiten en vergaderingen kunnen voorlopig niet doorgaan. Digitaal is weer de regel.

Evenementen en kasactiviteiten

• Alle evenementen moeten voorlopig afgelast of uitgesteld worden.
  • Ook voor kasactiviteiten en afhaalacties raden we, gezien de huidige cijfers, voorlopig aan om ze uit te stellen.
    • Opgelet: Verschillende provincies verbieden reeds huis-aan-huisverkopen en afhaal -en leverconcepten.

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr 9-17 uur).