Chiro versus corona? Maak korte metten met coronaverveling

Loop jij de muren van je kot op? De Chiro helpt je tegen coronaverveling!

Mondmaskers maken

Help mee om zoveel mogelijk mondmaskers te maken om iedereen te beschermen. Je kan je gemaakte mondmaskers doneren zodat ze goed terecht komen. Let wel op dat je de voorschriften goed volgt. Ontdek op maakjemondmasker.be hoe je er zelf eentje maakt.

De Vlam zomerwedstrijd

Keti's en aspi's: doe mee met de Vlam zomerwedstrijd. Wie weet win je een frietkot op kamp. Stuur je foto met thema corona in voor 15 mei. Alle info op de Vlampagina.

Kaarten voor pro's

Nu we terug met vier mogen afspreken, is een kaartspel ideaal. Ontdek de spelregels van een heleboel kaartspelletjes op de Stay and Play-website.

Knutselen met De Banier

Wie graag wil knutselen of gezelschapsspelen in het echt wil spelen, kan inspiratie opdoen bij De Banier. Coronamonstertjes maken met WC-rolletjes of stoeptekeningen? Volg De Banier op Instagram en laat je goed gaan. Er vallen zelfs leuke prijzen te winnen.

Ps: De winkels zijn gesloten, maar je kan knutselmateriaal via de webshop aankopen.

Teambuilding met je groep

Onze zusterorganisatie Pimento geeft normaal workshops rond pesten, relaties en seksualiteit, online weerbaardheid, enz. op scholen. Helaas werden de scholen gesloten. Daarom lanceert Pimento een actieplan om vanuit je kot aan teambuilding te werken. Download de groepsopdrachten.

#kleurenmetdechiro

Jullie volgen de maatregelen goed op, hopen mee op een kamp en kleuren super graag? Toon iedereen waarom jij in jouw kot blijft door onze kleurplaat in te kleuren en op je raam te hangen.

#DagenVolChiro

Al zijn het dagen zonder Chiro, jullie geven het niet op. Corona krijgt de Chiro niet klein. Daarom lanceert Spoor ZES weer #DagenVolChiro. Post tijdens de quarantaine gezellig mee op sociale media.

De Chiro TikTok Challenge

Volg De_Chiro op TikTok en doe mee aan onze uitdagingen. Toiletpapier stapelen terwijl je handstand doet of je Chirokleren al dansend aantrekken? Wie doet het ons na?

P.S.: Hebben niet al je leden toegang tot internet? Dan kunnen ze via het OCMW of de school bij Telenet codes aanvragen waardoor ze kunnen gebruikmaken van het WiFree-netwerk. Geef die informatie door aan de juiste mensen zodat kwetsbare jongeren niet achterblijven.