Anderen helpen?

Anderen helpen?

Ik heb tijd vrij, wat kan ik doen?

Kinderopvang door Chiroleiding

Het is niet de bedoeling om zelf initiatieven op te zetten. Wel kan er vanuit jullie gemeente of stad de vraag komen of jullie binnen een bestaand initiatief mee opvang willen voorzien. Als jullie dat zien zitten, zijn jullie vrij om jullie daartoe te engageren. Als jullie dat niet zien zitten, is dat ook jullie goed recht.

Mijn agenda is door de huidige situatie (vrij) leeg en tegelijkertijd is er op veel plekken hulp welkom. Wat kan ik doen?

Inderdaad, veel mensen werken in de huidige omstandigheden harder dan ooit: dank aan zorgverleners, rekkenvullers, postbodes, enz. Sommigen hebben ineens veel vrije tijd en zoeken naar een zinvolle invulling. Voor die laatsten, enkele suggesties:
 

  • Voor creatievelingen zorgt De Banier voor een heleboel uitdagingen tegen coronaverveling.
  • Voor wie wil buitenkomen, mét respect voor de regels: laat weten aan je buren dat je boodschappen kan doen voor hen of dat je hun hond kan uitlaten. Op de websites van de meeste gemeenten vind je voorbeeldkaartjes.
  • Voor wie (meer) vrijwilligerswerk wil doen: dat kan via Vlaanderen Helpt. Zowel lokale besturen als organisaties zoals Vivel en Inloopteam Kind en Preventie kunnen hulp gebruiken.

Vond je geen antwoord op je vraag? Aarzel dan niet om ons te contacteren via [email protected] of op 03-231 07 95 (ma-vr 9-17u).